Хасково

Ямболска поетеса учи как се смята в стихове

Генка Богданова

Генка Богданова

Ямболската поетеса Генка Богданова гостува днес в Хасково с най-новата си стихосбирка „Ключ за сърцето“. Книгата и нейната създателка бяха представени тази вечер от редактора Радко Стоянов на литературна среща в читалище „Заря“. В антракта прозвучаха две песни по стихове на поетесата, които бяха изпълнени от Марина Куманова.

Генка Богданова е родена през 1950 година в ямболското село Тенево. В творческата си биография има 12 книги. Авторката е председател на дружеството на независимите писатели в Ямбол и секретар на тамошното читалище „Пробуда“. Любопитното е, че освен поезия за възрастни Генка Богданова е написала и помагала по български и математика за 1 и 2 клас в стихотворна форма, които ползват много учители. 

Организатори на днешната литературна проява бяха двата регионални центъра „Читалища“ в Хасково и Ямбол и библиотеката при местното читалище „Заря“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
pegasus
pegasus
25.03.2009 14:28 14:28

Хубаво е да се организират срещи като снощната в читалище „Заря“! Беше много добре организирана и поетесата представи интересно своето творчество! Благодаря на всички, които обичат поезията и търсят ключ към сърцата на хората!

ДУШАН Ђорђевић Нишки
ДУШАН Ђорђевић Нишки
13.07.2016 23:53 23:53

Допали су ми се Ваши стихови у препеву Веселинке Стојковић!
ПОЗДРАВИ

Back to top button