Ремонтират детска градина в Хасково за близо 600 000 лв.

Хасково

Започва работата по ремонта на хасковската детска градина „Зорница“, сграда „Незабравка“ на улица „Добруджа“ №59 в Хасково, съобщават от кметството.

Ремонтът е по проект, финасиран от Националния доверителен екофонд. Общата сума е 591 216 лв., като от тях фондът отпуска 85% или 502 533 лева, а от бюджета на общината са останалите 15% – 88 682 лв.

Ремонт

За 60 дни строителите от „Пирс-Д ООД“, Пловдив трябва да подменят дограмата, да направят топлинно изолиране на външни стени, под и покрив. Ще се рекунструира котелната централа и отоплителната инсталация. Ще се монтират слънчеви колектори. Енеригята от тях ще се използва за топла вода.

Тепърва ще се уточнява дали децата ще се местят, докато се ремонтира сградата.

5 коментара

  • За 600 000 лева може да се бутне и да се построи наново. А те ще я боядисат. Някой паразит ще се вози в скъпа кола и ще нагъва луканки докато раята се радва

  • Не се заяждам,ама Дъртака, както го наричате, още членува във вашата партия и е избран точно от герб.

  • Такава е схемата,половината пари се усвояват още в началото под формата на проектиране и обследване и в касата на герб.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.