Регион

45 622 тона битови отпадъци прие за година сметището край Гарваново

45 622 тона битови отпадъци е приел през миналата година Регионалният център за третиране на неопасни отпадъци за общините Хасково, Димитровград и Минерални бани край село Гарваново.

Данните са от отчет на програми за опазване на околната среда, управление на дейностите по отпадъците и за намаляване на емисиите и достигане на установените норми за вредни вещества във въздуха, които ще бъдат разгледани на днешната сесия на общинския съвет.

След преминаване през инсталацията за сепариране в центъра са получени: 31 598 тона отпадъци за депониране, 24 258 тона RDF гориво от отпадъци, 507.828 тона хартия и картон, 790 тона пластмаса, 338 тона черни метали, 35.4 тона цветни метали и 30.68 тона стъкло.
През 2018 г. са приети 1 495,580 тона зелени отпадъци и е получен компост.

В докладната е посочено, че в склада за негодни пестициди в землището на село Любеново има 140 000 кг. негодни пестициди. За този склад е информирано екоминистерството и е включен от ПУДООС в проект „Екологосъобразно обезвреждане на негодните за употреба пестициди и други препарати за растителна защита“ по Българо-швейцарската програма за сътрудничество, но през изтеклата година не са извършени действия.

Приетите строителни отпадъци в местността „Караямач“ край Хасково за годината са 6 813 кубически метра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сенсей Годжи Рю
Сенсей Годжи Рю
29.03.2019 9:11 9:11

Отпадъците не се разделят, а се депонират директно, това обезмисля инсталацията която уж щеше да разделя отпадъците, може да проверите и тогава да пишете.

Back to top button