Регион

Инвестират 12 милиона лева в реконструкция на Капитан Андреево

Недялка Чолакова12 милиона лева ще бъдат вложени в цялостната реконструкция на най-големия граничен пункт в България – Капитан Андреево, съобщи днес ръководителят на проекта за улеснение на търговията и транспорта Недялка Чолакова. Очаква се ремонтът да започне догодина и да продължи 2,5 години.

Изцяло нов навес, под който ще са разположени всички гранични служби, ще бъде изграден по проекта. Ще бъдат построени и нови халета за щателни митнически проверки, както и площадки за рентгенови проверки. Нови платна в двете посоки ще увеличат пропускателната способност на ГКПП Капитан Андреево.

Христо КулишевЦелта на реконструкцията е пунктът да се превърне в съвременна структура за граничен контрол, коментира директорът на Агенция „Митници“ Христо Кулишев.

Реконструкцията на Капитан Андреево е част от проекта за улесняване на търговията и транспорта, който е на стойност 54 милиона евро. 40 милиона от тях са от Световната банка, а останалите съфинансиране от българска страна. По него се предвижда и ремонт на Калотина, както и съоръжения за граничните служби на още 18 външни за Европейския съюз пунктове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button