Съветници питат кмета за незаконни и опасни детски площадки в Хасково

Хасково

Съветници попитаха кмета Добри Беливанов какво прави общината за незаконните и опасни детски площадки в Хасково. Това стана на сесията на общинския съвет.

Георги Пеев от Коалиция „За Хасково“ заяви, че на 31 декември 2018 г. е изтекъл законовият срок, в който всички катерушки в детските площадки трябва да отговарят на изискванията. Всички, поставени преди 1 януари 2009 г. са незаконни, допълни съветникът. Той попита кмета и защо в последните 3 г. общината не поддържа детските площадки и даде пример с тази до стадион „Хасково“, която се нуждаела от ремонт.

Сесия

В същия дух се изказа и общинският съветник от ГЕРБ Димитър Траянов, който заяви, че пясъчниците в детските площадки масово не се поддържат и хигиенизират.

От общината коментирата пред Haskovo.info, че вече са изготвили списък със старите детски площадки, които трябва да бъдат премахнати. В бюджета обаче нямало предвидени пари за монтирането на нови катерушки.

Читатели на Haskovo.info също периодично сигнализират за стари и опасни детски площадки. Последният сигнал беше от улица „Дервент“ в квартал „Тракийски“.

3 коментара

  • и какво стана като го питаха. Той да не би да отговори. Той е в тотална щета и няма отговор на нито един въпрос. Даже не помни че ходи в монако

  • Много лесно да премахваш детски площадки, после някой тарикат да си строи на тяхно място. Ай сиктир!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...