Хасково

Данъци за Дормуш, кметът на Тракиец с незаконен рибарник

Милен Китин

Милен Китин

Само за 39 от проверените 146 строежа в хасковските села собствениците са представили разрешителни, съобщи днес началникът на отдел „Контрол, обществения ред и законност“ към общината Милен Китин. Проверките са извършени по заповед на кмета Георги Иванов от 21 януари.

Заради многото сгради срокът на инспекциите е удължен. Работи се в почти всички села в общината. Все още не са започнали проверки само в Малево и Корен, уточни Китин. Работата допълнително се затруднява от факта, че собствениците трябва сами да представят документацията на имотите си, а много от тях не могат да бъдат открити.

Освен незаконно строителство проверяващите търсят и недекларирани имоти, за които не се плащат данъци и такси. Един от тях е заведението между селата Манастир и Книжовник. То е собственост на Емин Дормуш, който обвини градоначалника, че му е поискал рушвет от 50 000 лева. Сградата е законна и има разрешение за пускане в експлоатация, но не е декларирана в общината и за нея не се плащат данъци. Те ще бъдат начислени със задна дата. Освен това е констатирано, че заведението работи с по-голям капацитет от разрешения в категоризацията му и се продават цигари без разрешение.

Кирил Керанов

Кирил Керанов

Незаконни строежи има и в село Тракиец. Комисията е констатирала, че кметът на селото Красимир Бойчев няма разрешение за построяването на рибарник и два навеса до него. Всички такива случаи ще бъде предадени на РДНСК, коментира заместник- кметът на Хасково Кирил Керанов.

От община Хасково приканват собствениците на имоти да ги декларират и да съдействат с документите, за да може проверките да приключат по-бързо.

Подобни инспекции се извършват и във вилните зони на Хасково. През януари в Кенана са издадени 65 констативни протокола за новопостроени сгради. От тях досега едва за 39 има представени документи в администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.03.2009 12:28 12:28

КМЕТЕ МНОГО ХУБАВО ДЕЙСТВАШ БЕ ТЪРСИШ НЕПЛАТЕНИТЕ ДАНЪЦИ.
ХУБАВО АМА ЗАЩО КАТО ТЕ ЗАСЕГНАТ ГЛЕДАШ ТОГАВА ДА НАВРЕЖДАШ?

Back to top button