Хасково

Специалисти от БАН изследват защитени видове земноводни в областта

Малък гребенест тритонЕкип от специалисти на Централната лаборатория по обща екология към БАН започва изследвания със защитени видове земноводни с научна цел в региона.

Екипът ще събира екземпляри от защитените видове земноводни – гребенест, италиански, добруджански и голям гребенест тритони. Специалистите ще могат да ловят и жълтокоремни и червенокоремни жаби. За всеки един от тези видове се разрешава ползване на не повече от 100 екземпляра

След приключване на изследването задържаните за временно отглеждане животни ще бъдат освободени на местата където са уловени. 

За да могат да улавят и работят със защитените видове специалистите от научната лаборатория към БАН разписано от министъра на околната среда и водите разрешително. Контролът по изпълнението му е възложен на експертите от РИОСВ – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button