Регион

Хванаха безакцизни цигари на границата и ментета на Неделния пазар

Близо 8800 безакцизни цигари са иззели през почивните дни полицаи от Свиленград, Хасково и Харманли, съобщават от областната дирекция на МВР.

3580 къса от тях са намерени при проверка на автомобил на 29 март. Около 20:50 часа на платно „Вход“ на митнически пункт „Капитан Андреево“ е спрян за щателна проверка лек автомобил Мерцедес, управляван от 48-годишен жител на сливенското село Кортен с пътник – 44-годишна жена. Укрити в тавана и предните седалки на колата са намерени недекларираните цигари от различни марки. На водача е съставен акт.

Още 3800 къса са били конфискувани в Хасково. Те са открити при проверка на 2 жилища на улица „Чучулига“. Предадени са с протоколи от собствениците си. Останалите 1400 къса са намерени от криминалисти от харманлийското управление. На 29 март на автомагистрала „Марица“ те са проверили лек автомобил Мазда. Под капака на двигателя, между бронята и радиатора на колата, шофирана от 35-годишен мъж от Казанлък са открити цигарите без бандерол.

Ментета пък са иззели димитровградските криминалисти. На 29 март те проверили маса на Неделния пазар в града. На търговския обект, ползван от 35-годишна хасковлийка, в процес на продажба са открити 281 артикула с лого и надпис на търговски марки без разрешение на правопритежателя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button