Регион

Спестихме 116 мегаватчаса ток за „Часът на Земята“

Намаление на потреблението на електрическа енергия със 116 мегаватчаса са отчели от ЕВН на 30 март.

Спестеният ток е по време на международната инициатива „Часът на Земята“. Тя се проведе между 20:30 и 21:30 часа на 30 март, когато граждани и институции изключиха осветлението.

Според данните на дружеството в посочения час потреблението е било 1267 мегаватчаса за цялата територия, обслужвана от ЕВН. Това е със 116 мегаватчаса по-малко спрямо същия период ден по-рано – на 29 март, когато е било 1383 мегаватчаса. Посочената разлика от 116 мегаватчаса е сравнимa приблизително със средното потребление за 1 час на област Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Малевски петел
Малевски петел
01.04.2019 22:35 22:35

Хаха, какво лицемерие! Ами основната цел на капитализма е нарастване на печалбата, а тя идва с потреблението! Икиномиите бяха присъщи на социализма… Нещо към него залита често Западът… Аз пък напук пуснах за тоя час всички лампи!!!

Back to top button