Спестихме 116 мегаватчаса ток за „Часът на Земята“

Регион

Намаление на потреблението на електрическа енергия със 116 мегаватчаса са отчели от ЕВН на 30 март.

Спестеният ток е по време на международната инициатива „Часът на Земята“. Тя се проведе между 20:30 и 21:30 часа на 30 март, когато граждани и институции изключиха осветлението.

Според данните на дружеството в посочения час потреблението е било 1267 мегаватчаса за цялата територия, обслужвана от ЕВН. Това е със 116 мегаватчаса по-малко спрямо същия период ден по-рано – на 29 март, когато е било 1383 мегаватчаса. Посочената разлика от 116 мегаватчаса е сравнимa приблизително със средното потребление за 1 час на област Стара Загора.

Един коментар по “Спестихме 116 мегаватчаса ток за „Часът на Земята“

  • Хаха, какво лицемерие! Ами основната цел на капитализма е нарастване на печалбата, а тя идва с потреблението! Икиномиите бяха присъщи на социализма… Нещо към него залита често Западът… Аз пък напук пуснах за тоя час всички лампи!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.