Хасково

Преглед на печата – 27 март

ПресаНовинар Юг. „Дурмуш скатавал данъци 9 години. Кметът на Тракиец с незаконни рибарници и постройки“. Това е водещата тема във вестника. Станалият известен с теливизионните си изяви Емин Дурмуш е построил заведение между селата Манастир и Книжовник, но откакто е получил разрешителното на обекта не го е регистрирал в данъчното. Кметът на Тракиец пък е построил незаконно три хидротехнически съоръжения. Това са част от резултатите от проверките на общината за незаконно строителство. Още над 100 обекта по селата вероятно ще се окажат незаконни.

„Кушлев“ емна и от гроба осъден“ е другото водещо заглавие. Комисията иска Темида да отнеме имат за 75 900 лв. от наследниците на покойния сараф Димо Перката. Вестникът припомня, че приживе той се е занимавал с уличен чейндж и търговия на злато.

„Вдигат мост на Марица заради влака стрела“ информира в друга публикация вестникът. Евросъюзът заделя 35 милиона евро за жп отсечката от Свиленград до турската граница.

„Ротвайлер и питбул нахапаха семейство“, пише в друга дописка. Инцидентът е станал в тополовградското село Българска поляна. Кучата прокопали дупка под оградата в училищния двор, където охранявали магазин и нападнали семейство, опитало да ги пропъди. След като с помощта на други съселяни успели да отклонят вниманието на кучетата, те умъртвили друго куче и 5 ярета.

В Новинар четем още – Започнаха да събират дълговете към общината принудително, Бижута и 2000 лв. задига апаш от чанта, 34 бона събраха благотворително ротарианци.

„Ахмед Доган ще бъде убит от Касим Дал?“ водещо заглавие в Хасковска Марица. Ако някой убие лидерът на ДПС това ще е неговата дясна ръка Касим Дал. Твърдението е на топразузнавачът Петър Христозов и е по повод нарасналите тревоги за сигурността на лидера на ДПС. В дописката пише още, че Бареков взел 200 000 евро за да оплюе кмета на Хасково Георги Иванов.

„България похарчи 240 млн.лв. за неработещо гише“
пише в друга публикация. Реализацията на проекта за обслужване на едно гише е на незадоволително ниво, а ефективността му е един от индексите за оценка на местните условия за правене на бизнес. Мнението е на Петър Ганев от Института за пазарна икономика.

„Разкриха 107 незаконни строежа в селата“ и за Хасковска Марица пише по тази тема. За всички разкрити обекти липсва разрешение за строеж. В почти всички села в хасковска община са издадени 146 констативни протокола.

„ДАНС намери 21 000 т незаконно гориво“ четем в друга дописка. Служителки на бензиностанция в Харманли изнасяли компютри през прозорец. Акцията на родното ФБР продължава в други градове, твърдят запознати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button