Хасково

Две представления в Международния ден на театъра

ДКТ Иван ДимовМеждународния ден на тетъра – 27 март ще отбележи в Хасково ДКТ „Иван Димов“ с „Римска баня“ от Станислав Стратиев. От 19:00 часа на сцената на театъра хасковлии ще могат да се наслаждават на играта на актьорите Теодор Папазов, Веселин Анчев, Дарина Параскова, Светла Рудева, Стефан Щерев, Стефан Цирков, Николета Малчева, Боил Банов, Росица Тринязова, Константин Любенов и Делчо Филипов.

По повод празника от ръководството на театъра се приготвили изненада за своите зрители. След представлението „Римска баня“ Стефан Щерев- Чечо ще изтегли томбола с награди.

Театралната школа към Младежкия център също ще отбележи 27 март с премиера на постановката „Криворазбраната цивилизация“. Младите актьори обещават един спектакъл, в който звучи оригиналният текст на Добри Войников, придружен с посланието на младите театрали, че глобалният свят не трябва да унищожава нашата българска идентичност.

Международният ден на театъра се чества от 1962 г. по решение на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО от 1961 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button