Италиански хляб и оригинален десерт донесоха първо място за хасковска зрелостничка

Хасково

Дарина Иванова от 12 г клас на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ спечели първо място в категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ в регионално състезание по професии във Велинград, похвалиха се от гимназията.

ПГТВ надпреварата участваха ученици от 19 професионални гимназии. Състезателите показаха своите знания и умения в сладкарството, готварството, сервирането и барманството в конкурентна среда и бяха оценявани от професионално жури.

Хасковската ученичката, коята се отличава със собствен почерк, с изключителна мотивация и с голямо желание за работа, се представи с две изделия. Пъвото е фокача – италиански хляб, гарниран с чери домати, зелени и черни маслини. Второто е деконструиран десерт „Black Forest“ – оригинален десерт, представен по модерен начин. Дарина ще представи гимназията и на националното състезание по професии в Пловдив.

За отличната подготовка и мотивация на ученичката грамота получи и нейната преподавателка инж. Ваня Михова.

Компетентно жури с председател Ради Стамболов наблюдаваше и оценяваше работата на младите сладкари, а наградите и грамотите връчи кметът на Велинград Костадин Коев.

Достойно се представиха и останалите ученици от гимназията – Кирил Стоянов и Камелия Милева от 11 б клас, специалност „Организация на хотелиерството“. Те показаха своите умения в готварството и сервирането.

Един коментар по “Италиански хляб и оригинален десерт донесоха първо място за хасковска зрелостничка

  • Браво на ученичката,адмирации за г-жа Михова,амбициозна,упорита,търсеща новости в хлебарството и сладкарството.Училището може да се гордее с такъв преподавател! ЗАСЛУЖЕНА НАГРАДА!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.