Хасково

В „Марина“ вече се грижат и за възрастни, монтираха подемник за инвалидни колички

В сградата на хасковския дневен център „Марина“ беше открит нов център за пълнолетни с увреждания, съобщават от общината.

Центърът е с капацитет 20 души, като към момента там са настанени 12. По думите на директора Таня Ганева, центърът е от изключителна необходимост за града. Тя допълни, че в новия център ще се настаняват лица, които са навършили максималната възраст – 35 години за център „Марина“. Родителите на хората с увреждания отдавна очакват тази услуга, защото така те могат да работят, а децата им да получават всички необходими компетентни грижи. Има обособена зона за занимания и спално помещение. Трима са новоназначените служители в центъра.

Дом

Реконструкцията на помещенията и новият подемник за инвалидни колички в другата част на сградата където е център „Марина“ струват около 60 000 лв., които са платени от бюджета на община Хасково. Новият център беше открит от кмета Добри Беливанов.

Сега в двата центъра има над 60 лица с увреждания. За тях се грижат педагози, социални работници, рехабилитатори, логопеди, психолози.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.04.2019 12:55 12:55

Кмет – смешник с гербер в ревера

Таня
Таня
02.04.2019 16:24 16:24

Пълна простотия… Управителят на Дом Марина заедно с кмета на Хасково разглеждат обзавеждането на новата част …асансьори , повдигачи … Никой от случайните гости не погледна хората с увреждане за който трябваше да е празника … Всичко беше по сценарий за снимка и почерпка …

Back to top button