Хасково

Десетина гледаха угасването на монумента на Богородица

Часът на Земята в ХасковоНай-голямата в света статуя на Света Богородица угасна за 60 минути тази вечер. Светлините на хасковския монумент, вписан в книгата на Гинес, бяха изключени в 20:30 като част от инициативата „Часът на Земята“.

Десетина хасковлии и почти толкова журналисти присъстваха на церемонията, организирана от Туристическия информационен център в подкрепа на международния „Час на Земята“. Най-малкия зрител бе няколкомесечното бебе на шефа на центъра Красимир Пилев.

Статуята на тъмноПо същото време в целия свят за час угаснаха светлините на много други културни обекти, административни сгради и жилища. В Хасково обаче тези, които спряха осветлението си бяха малко. Освен статуята на Богородица на Младежки хълм беше изгасено и част от уличното осветление.

„Часът на Земята“ се провежда за първи път преди 2 години в Австралия. Идеята е да се намали неразумното използване на електроенергия заради глобалното затопляне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
-
-
29.03.2009 18:02 18:02

dobre tfa nas ko ni interesuva 4e 10 palq4ovci stoqli na tumno…

Back to top button