Любопитно

Уникалното трио „Тембристо“ обра овациите и с „Вечерай, Радо“ в Хасково

Трио „Тембристо“ изнесе тази вечер съвместен концерт с камерния оркестър с диригент Цанислав Петков в хасковския театър „Иван Димов“.

Хасковският кавалджия Недялко Недялков обясни, че триото е уникално със съчетанието на кавал, сопрано – Вера Гиргинова и обой – Вълчан Вълчанов. При първата си поява заедно на сцената те изпълниха песента „Вечерай, Радо“ по музика на Филип Кутев и обраха овациите на публиката.

Концерт

По-рано Недялков се представи с произведение от почетния гражданин на Хасково Георги Андреев. Майсторът на кавала честити на Андреев 50-годишния му юбилей, който композиторът е чествал преди няколко дни.

Иначе, програмата на концерта включваше произвдения от класиката, барока и фолклора. Както каза в началото диригентът Петков – вечерта ще е прескачане на стилове, епохи и векове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button