Регион

Дават милиони на общините в област Хасково за ремонти

Ремонт на детска градина6 проекта на обща стойност над 1 милион лева ще бъдат финансирани в община Минерални бани, стана ясно след последното заседание на кабинета, съобщиха за Haskovo.info от кметството. Предвижда се основен ремонт на детските градини в селата Сърница, Караманци и Боян Ботево, както и реконструкция на парковете в общинския център и село Винево.

Правителството отпусна общо 155 милиона лева за допълнителни целеви субсидии за капиталови разходи на общините в страната.

В Хасковска област са одобрени проекти и на общините Свиленград, Харманли, Димитровград, Стамболово, Ивайловград и Любимец. Най-много от средствата – 4,4 милиона лева ще отидат в община Харманли. Те ще бъдат изразходвани за преустройство на досега съществуващата ритуална зала в модерен културен център.

1,5 милиона лева ще получи община Димитровград за изграждане на водопровод и помпена станция в с. Черногорово. За Свиленград са отделени над 1 милион лева за реконструкция на улица „Граничар“. Сума от 300 000 лева е предвидена за благоустрояване.

Община Любимец ще получи 400 000 лева за изграждане на Зеленчуков пазар и канализация. Най-малко средства – 240 000 отиват в Тополовград, където ще бъде ремонтирана детска градина „Щастливо детство“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ано
ано
30.03.2009 14:39 14:39

Пак ли преписвате. Няма ли да си намерети вече ваша новина

киро
киро
30.03.2009 15:45 15:45

:!: Иванов е типичен кмет-феодал, който е установил робовладелечески отношения през 21 век в европейска община :!:

Back to top button