Регион

Арестуваха хасковлия и димитровградчанка с дрога и стари монети

Мъж и жена са хванати за държане на дрога и вещи с културно-историческа ценност, съобщават от полицията.

ИманяриВчера криминалисти от Харманли са проверили на кръстовището между околовръстен път и улица „Димитър Благоев“ в Симеоновград лек автомобил Опел, шофиран от 36-годишен хасковлия. В колата с него е пътувала и жена на 31 г. от Димитровград. В автомобила са открити 5 полиетиленови топчета с лилаво на цвят кристалообразно вещество, реагиращо на метаамфетамин при полеви нарко тест, с тегло 5 грама.

Последвала е проверка във вила на мъжа във вилна зона „Каменец“ край Хасково. При претърсването в нея са открити 12 метални монетовидни предмети с неправилни форми и размери, 4 овални предмета, метален предмет с назъбени триъгълни ръбчета с изображение на цвете. Подобни предмети са намерени и в раницата на димитровградчанката – 3 метални чаши, огледало с рамка и дръжка, метална гривна, метална купичка с фигурки, метална фигурка на момиче върху листо, метална брошка – цвете и монета с образ на човек с венец на главата. Вещите са предадени с протокол на разследващите. Предстои експерти да изследват предметите.

Харманлиец и хасковлия също са задържани за съхранение на наркотик. Мъжете на 37 и 17 г. са хванати от полицаите да носят в себе си пакетчета марихуана. Теглото им е съответно 3 и 2 грама.

Полицаи от Хасково и Харманли пък са иззели 3200 къса безакцизни цигари. 3000 от тях са намерени при проверка на автомобил БМВ спрян на „5-ти километър“ край областния град. Папиросите от различни марки са открити в естествената кухина в таблото зад навигационната система и в кухината на подлакътника на колата и в 31-годишен пътник от Пловдив. Останалите 200 къса са иззети от 36-годишен пътник в автомобил Нисан, проверен от харманлийските полицаи на автомагистрала „Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button