Хасково

НАП Хасково бърка в касите на големите си длъжници

КасаПървите 13 обекта, в които инспекторите на НАП Хасково ще описват касовите наличности, вече са набелязани, съобщиха за Haskovo.info от териториалната дирекция на приходната агенция. Акцията е част от извънредните мерки за повишаване на приходите в бюджета и през следващите месеци ще обхване цялата страна. Ще се търси и съдействието на полицията.

Процедурата предвижда описване на касовата наличност в обекта, а собственикът се задължава да преведе парите по запорирана от приходната администрация сметка на фирмата до края на следващия работен ден. Едновременно с това ще се извършва пълна проверка на дейността на длъжника – издават ли се касови бележки при продажба на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети, назначени ли са продавачите на трудови договори и внасяни ли са в срок осигуровките им.

Под ударите на тази мярка ще попаднат големи длъжници към бюджета, които имат задължения от данъци или осигуровки над 5 000 лева и са реално действащи, имат търговски обекти и касови апарати.

206 са големите длъжници на НАП Хасково към момента, но по-голямата част от тях не развиват дейност или не са търговци, допълват от агенция. При тях ще се прилага отнемане на разрешително за оръжие и правото да напускат страната до пълното издължаване към бюджета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Уй
Бай Уй
31.03.2009 11:13 11:13

От днес хасковският кмет е без достъп до
класифицирана информация.
[b]Браво на ДАНС! [/b]

Back to top button