Любопитно

Детска група „Дъга“ от Караманци с трето място от фестивал в Охрид

Двете групи от община Минерални бани се завърнаха след успешно представяне на Първия фестивал „Децата на България пеят и танцуват в Охрид“, който се проведе в Македония, съобщават от кметството.

Детската група „Хорце“ при читалище „Заря“ – Минерални бани беше наградена с поощрителна награда, като най-млада група танцуващи от 3 месеца, а Детската група за изворен фолклор „Дъга“ при читалище „Кирил и Методий“ в село Караманци спечели трето място в категория Детски групи за автентичен фолклор.

Фестивал

Събитието беше организирано от „Арт Вивенди“ – Македония, фондация „ЖАР-С“ с подкрепата на Посолството на Република България в Македония, Българския културен център в Македония и Нов български университет. Фестивалът се организира за първи път с детско издание, което е в рамките на Дните на българската култура, фолклор и традиции в Охрид. Идеята на организаторите е популяризиране на традиционните български народни изкуства, чрез огромните възможности на туризма и медиите.

В това международно участие на младите таланти стои подкрепата на Община Минерални бани. Съставите от общината взеха участие в общите събития – официално откриване, концертна програма, конкурсна вечер, вечер на приятелството, дефиле. Те имаха възможност да посетят и историческите и културни забележителности на Охрид.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button