Любопитно

Две награди за „Южняче“ от фестивала в Охрид

От успешно турне в Охрид, Северна Македония се завърна Детски танцов ансамбъл „Южняче“ при „Младежки център“ – Хасково с ръководител Галина Щерева.

Южнячетата взеха участие в дните на българската култура, фолклор и традиция – Първи фестивал „Децата на България пеят и танцуват в Охрид“. Организатори са АРТ Вивенди Македония, с подкрепата на Посолството на България в Република Северна Македония, Българския културен център в Македония и Нов български университет.

Фестивал

Фестивалът, който е с конкурсен характер се проведе в две поредни вечери и бе открит лично от посланика ни Ангел Ангелов и кмета на Охрид Константин Георгиевски.

Фестивал

При силна конкуренция авторитетно жури отсъди на талантливите ни танцьори две втори места в първа и втора възрастови групи в категория „Ансамбли“ отличени със статуетка и сертификат за отличното представяне.

Поздравления за трудолюбието и ентусиазма си получиха от Антония Велева, секретар на посолството, като им пожела до нови срещи и през следващата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button