Хасково

ДАНС отне достъпа на Георги Иванов до секретна информация

Георги ИвановДържавна агенция „Национална сигурност“ отне достъпа до информация с ниво „Секретно“ на кмета на Хасково Георги Иванов. Заповедта на председателя на ДАНС Петко Сертов е от 17 март и е била връчена на градоначалника вчера, съобщи днес той. Разрешението е отнето заради образуваните досъдебни производства срещу Георги Иванов.

Въпреки инсинуациите, че това ще попречи на работата ми, всъщност истината е друга, заяви Иванов. Той уточни, че действително всеки ден работи с лични данни, но не и с класифицирана информация от ниво „Секретно“. Това се налага един- два пъти годишно, допълни той и каза, че в периода 2004 – 2006 година също не е имал достъп до такава информация, но това не му е попречило да бъде кмет.

Заповедта на Петко СертовКметът отново заяви, че зад атаката срещу него стоят ДПС на централно ниво и ГЕРБ на местно. Голямата мечта на някои депутати е да бъда отстранен, защото няма начин на избори да вземат властта, каза Иванов.

Haskovo.info припомня, че срещу градоначалника има повдигнати две обвинения. Първото е за вземане на подкуп по банков път от фирма „Дусман“, второто е за безстопанственост по неосъществената сделка с „Билла“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Уй
Бай Уй
31.03.2009 12:12 12:12

Чл. 28. (1) Нивата на класификация за сигурност на информацията и техният гриф за сигурност са:
1. „Строго секретно“;
2. „Секретно“;
3. „Поверително“;
4. „За служебно ползване“.
Така че ти нямаш право не само на такава. Разбра ли корумпирани кмете !

иван
иван
02.04.2009 22:33 22:33

кмете, кмете,то бива лъжи,но чак толкоз, не бива.не си бил искал ,да имаш достъп до класифисицирана информация когато това е изискване на закона.истината да не си подадеш документите е че не отговаряше на условията за достъп.чисто и просто по това време ти беше следствен, но с помоща на корумпирани органи обвиненията ти бяха свалени,ноза щастие временно.сега наи добре е да изчезнеш веднага,защото не знаеш какво те очаква.

Анонимен
Анонимен
01.04.2009 11:11 11:11

КМЕТЕ КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ДОРИ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ.
ПОСТАРАЙ СЕ ДА ИЗГЛЕЖДАШ НА НИВО И НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙ.
СЛЕД КАТО СИ ОТНЕЛИ ТОВА РАЗРЕШЕНИЕ ЗНАЧИ СЪМНЕНИЯТА СА ДОСТА.
МЛЪКНИ И НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙ ЩОТО СТАВАШ СМЕШНИК И ЩЕ ТЕ ОТСВИРЯТ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ.

стоян
стоян
31.03.2009 19:51 19:51

Каквито и да са резултатите от разследванията срещу кмета,за всички вече стана ясно,че той е един обикновен узунджовски разбойник!На всичко отгоре се опитва да разпалва етническо противопоставяне само исамо да се измъкне от кашите и далаверите,които е забъркал!Този път обаче не е познал!

Анонимен
Анонимен
31.03.2009 16:14 16:14

Като чета какво се пише за кмета, усещам колко много завист се крие зад някои хора. Най добре е да видим резултата от проверките и тогава да обвиняваме когото и да било. Смятам че, това е правилният и цивилизован начин на мислене. Всеки е невинен до доказване на противното.

алеко
алеко
31.03.2009 15:23 15:23

Припомняме:

Кметът на Хасково е подсъдим за взимане на подкуп в особено големи размери. Георги Иванов е облагодетелствал с общинска собственост сина си Павел Иванов, баджанака си Камен Гърбев и фирмата „Арес-2002“ ООД на Иван Петров – Джона, съсобственик в която е тъщата на кмета.

Сред „златните“ далавери на кмета-беглец са: отстъпени права за строеж на парцел в двора на РСПАБ за построяване на хотел от фирмата на сина му; продадена срещу 25 000 лева вила на областната администрация, препродадена впоследствие за над 300 000 лева от баджанака Гърбев; незаконно отнети 6 дка земи от църквата „Света Богородица“, прехвърлени на фирма с участието на тъщата на Иванов.

Списъкът с далавери на забегналия кмет продължава с безобразията му в областта на строителството, където фирми на неговата съпруга, на другия му син Станислав Иванов и на приближени лица получават поръчки за изграждане и ремонт на различни обекти на обща стойност 5 471 667 лв. Комисията за борба с корупцията е сезирана и за друга незаконна схема на градоначалника на Хасково – граждани, нуждаещи се от административна услуга, са принуждавани да правят дарения в полза на общината, за да им бъде издаден съответен административен акт. За целта кметът Иванов издава специална заповед № 06/05.01.2005 г. С нея се изисква подготвените разрешения за строеж или за въвеждането в експлоатация на обекти след подписа на главния архитект да му се представят „за контрол“, тоест за административен рекет.

Неправомерни кметски действия лишават намиращото се в ликвидация дружество „Хасково Табак“ АД от две негови сгради, намиращи се в града върху площ от 4368 кв метра. Сградите – държавна собственост, са продадени при неясни основания, а в Агенцията по вписванията липсват документи за покупко-продажба на имота. Отказът на Община Хасково, тоест на кмета Иванов, да издаде данъчни оценки на дъщерното дружество на „Булгартабак холдинг“ му нанасят вреди в размер на около 200 000 лева месечно върху непогасените му задължения.

невена
невена
31.03.2009 14:55 14:55

Работещите и можещите ги мачка кмета-рекетьор!Затова и младите хора напускат Хасково-най-корумпирания град от собственият му кмет!

иглика
иглика
31.03.2009 14:33 14:33

Защо не го оставите на мира нашия кмет! Къде са по-добрите от него и защо ние не ги разпознаваме като можещи. Ами вижте града ни, нали е хубав! Аз се чудя как издържа тоя човек с толкова зверове около него! Защо не коментирате малките дребни началници- дребни човечета, които се държат като бейове и мачкат нас работещите и можещите!

Анонимен
Анонимен
31.03.2009 14:29 14:29

[quote=Бай Уй]Чл. 28. (1) Нивата на класификация за сигурност на информацията и техният гриф за сигурност са:
1. "Строго секретно";
2. "Секретно";
3. "Поверително";
4. "За служебно ползване".
Така че ти нямаш право не само на такава. Разбра ли корумпирани кмете ![/quote]
Така че си отиваш. Задвам се от сърце.

иван
иван
31.03.2009 13:59 13:59

Много нагъл тип е този кмет! :D

бялков
бялков
31.03.2009 13:24 13:24

ТОВА Е ОСНОВАНИЕ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА КМЕТА ИВАНОВ И ПРОК*РАТУРАТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА!А ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ТОВА КОЙ МУ ПРЕЧИ ЩЕ КАЖА ,ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО ПРЕЧИ НА КМЕТА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДЕ И БЕЗЧИНСТВА ЗАСЛУЖАВА УВАЖЕНИЕ!

Kolev
Kolev
08.04.2009 16:08 16:08

Vsi4ko,koeto g-n Georgi Ivanov napravi e tolkova xubavo!Za6to xorata ne go ozenqvat,a neprekasnato mu se pre4i?…Ne mojem li da badem zaedno vsi4ki i da si pomagame,a trabva da se pluem i to bez osnovanie,samo,za6toto nqkoi neuspeli politizi go iskat….Vrazumete se xora,varveiki protiv tozi,koito uspqva da obnovqva neprekasnato grada ni,nie varvim protiv se*e si!

Back to top button