Хасково

Почистиха 14 незаконни сметища за месец

14 нерегламентирани сметища са почистени през март, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково.

Сред сметищата са – в местността „Каменец“ край Хасково, покрай общинския път Караманци – Винево, до хлебозавода в Хасково, 3 микросметища от битови и строителни отпадъци до бившия ТЕЦ – Хасково, терен между селата Оряхово и Васково в община Любимец, сметища в хасковските села Книжовник и Долно Войводино.

Съставен е един акт за умишлено улавяне и пренасяне на обикновена блатна костенурка в района на дигата на река Марица край Симеоновград и един – за незаконно събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. Издадени са и две наказателни постановления по Закона за водите и Закона за биологичното разнообразие.

От РИОСВ през март са извършили 121 проверки на 119 обекта. Дадени са 59 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 акта и са издадени 2 наказателни постановления на стойност 1100 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 2 282 лв.

На „зеления“ телефон през март са постъпили 10 сигнала. За първото тримесечие на годината са приети общо 48 сигнала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Random
Random
07.04.2019 11:33 11:33

Това си е повод за радост.Дано има солени наказания за извършителите!

Асан
Асан
07.04.2019 20:58 20:58

КВ.Република кога ще се чисти давам пример Бл.42.Орфей.бл.42_46 Акация.Голямата язва дерето.Сметище(неаконно )местност Ятак.

Back to top button