Регион

Тракийци от региона на църковна служба в Одрин

Над 100 души от тракийските дружества в Хасково, Димитровград, Харманли и Любимец присъстваха на църковна служба в българския храм „Св. св. Константин и Елена“ в Одрин, на която бе Вселенският патриарх Вартоломей.

В богослужението участва молитвено Старозагорският митрополит Киприан. Присъстваха генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев, председателят на българската общност в Истанбул Васил Лязе, поклонници от Гърция.

След богослужението Вселенският патриарх Вартоломей каза: „Наистина гърците и българите сме обединени в православната вяра. Тя е над всяко разграничение, език, произход, род“. Той пожела на целия български народ благословен и радостен Великден.

Председателят на Тракийското дружество в Хасково Кирил Сарджев и председателят на читалище „Тракия 2008“ Димитрийка Христова поднесоха цветя пред бюст-паметника на първия български екзарх Антим Първи, издигнат в двора на църквата „Св. св. Константин и Елена“ през 2010 г.

Тракийци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
, (нерегистриран)
, (нерегистриран)
07.04.2019 17:59 17:59

Кирчо Сарчев от банката, номенклатурата от село Сачанли, колко му са имотите, да попитаме, бспдпсгербсдс30годиниякокраденепадаше. АЛИЛУЯ
А ТОЗИ КМЕТ ОТ КЪДЕ ГО ИЗДЯЛАХТЕ. ПСУВАТ ГО И БКП И НА БОЙКО С 3 ВИСШЕТА ПОЖАРНИКАР….. Тролей искат от хс до болярово и нататък. Едното пръсче на Бойко, кво може да направи, Георги Иванов може да е крал, но е направил много за града, а бай Добри, с побелелите коси и тънка снажка от къде се деня. Псували го на спирката за болярово, а там от всякъде народ. Болница я…. Делянчо, Масларова тяхната е добре, но народът…. Докторите, Батак. Може и да стане още по-зле, отвън чакат изгладнелите..

Back to top button