Регион

Над 2.5 млн. безакцизни цигари хванаха на Капитан Андреево през 2019-а

От началото на годината митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ са задържали над 2 500 000 цигари без акцизен бандерол, съобщават от Агенция „Митници“.

ЦигариПри последните две проверки в тайници на камиони са хванати 1 404 кутии. При единия от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влязащ в страната. Автомобилът е селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура, при което е поставена отметка с подозрение върху две от гумите на първата ос на прикаченото ремарке. При последвалата физическа проверка, след демонтаж на гумите, се установява, че в тях са укрити 980 кутии цигари.

Няколко часа преди това, в друг товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, след проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол, митничарите откриват 424 кутии цигари, укрити във фабричните кухини на шофьорската кабина.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите на превозните средства, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

Общо 2830 безакцизни цигари и 15 кг. тютюн пък са иззели полицаи от Хасково и Свиленград през почивните дни. При проверки на 2 автомобила – Опел и Форд на платно „Вход“ на „Капитан Андреево“ са намерени укрити 1220 цигари от различни марки. Останалите 1610 папироси са иззети от частен дом в Любимец. Полицаи от Хасково са конфискували и 15 кг. нарязан тютюн от лек автомобил Мерцедес, спрян за проверка в областния град. Съставени са актове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button