Хасково

Промениха обвинението на кмета, може да го отстранят

Розалина Апостолова и Георги Иванов

Розалина Апостолова и Георги Иванов

Първоначално повдигнатото обвинение на кмета на Хасково Георги Иванов по сделката с „Билла“ е променено в по-тежко, съобщи днес адвокатът му Розалина Апостолова, която е бивш окръжен прокурор на София. Вместо за ощетяване на общината по непредпазливост, градоначалникът е обвинен в умишлено причиняване на щети и това може да стане основание за отстраняването му от длъжност.

На 16 март на Иванов бе предявено обвинение по чл. 219, ал. 1 от Наказателния кодекс, която се отнася за причиняване на щети заради недостатъчно положени грижи. Днес в полицията е било обяснено на кмета, че ще бъде привлечен като обвиняем по ал. 3 на същия член, която касае умишлено престъпление.

Интересното е, че през последните 2 седмици не се е случило нищо от правна гледна точка, което да стане повод за промяна на обвинението, коментира адвокат Апостолова. Според нея едното от обясненията за случващото се е новоприетият Закон за амнистията. Той предвижда амнистиране на всички неумишлени престъпления и тези по непредпазливост, за които наказанието е до 5 години затвор. Новото обвинение срещу кмета обаче не попада в обхвата на закона, тъй като ал. 3 предвижда лишаване от свобода над 5 години.

След като се оказа, че отнемането на достъпа до класифицирана информация от ниво „Секретно“ не е достатъчно Георги Иванов да спре да изпълнява правомощията си, сега новото обвинение дава повод да бъде поискано отстраняването му от длъжност, обясни Розалина Апостолова. Тя обаче допълни, че това може да реши само съдът.

Разследването на сделката с „Билла“ е продължило една година. Сигналът е подаден от хасковския лидер на ГЕРБ Иван Петров и в него доста подробно са описани детайли, съобщи още Апостолова. Събрани са два тома писмени доказателства и са проведени два разпита.

В случая не става дума за правосъдие и наказание, а за орезиляване на кмета, каза адвокатката. Според нея прокуратурата все повече започва да се занимава с поръчки, което е и причина хората да не вярват в системата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

50 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН
СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН
30.04.2009 21:05 21:05

ТАКА ОТ ПОЛИЦИЯТА В ХАСКОВО ИЗЧЕЗВАТ ЗАПИСИ ОТ ПОБОИЩА И ОРГИЙ В КОЙТО Е У4АСТВАЛ ДЕПУТАТА СТАМАТОВ.ЗА СЪДА КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН.Г-Н ИЖАН СТАМАТОВ ОБЕЩАВА “БЪДЕЩЕ“ ХА-ХА-КАТО СТАНЕ КМЕТ ИЛИ МИНИСТЪР НА НЕЩО СИ.ХА-ХА.БЪДЕЩЕ.И АЗ ТОВА ВИ ОБЕЩАВАМ-И ВАС ГЛАВНИ ПРОК*РОРИ НА ХАСКОВО ВИ КАНЯ НА ВЕ4ЕРИ И МОГА ДА ВИ ЛЪЖА ДОКАТО СТЕ МИ УДОБНИ,ЧЕ ДОСТА ДЕЛА ИМА СТАМАТОВ ,А СЕ ПРАВИ НА ДЕВИЦА.МОРАЛНИ СЪВЕТИ ОТ НЕМОРАЛНИ КРАДЦИ ,ЛЪЖЦИ И ЛАКЕИ,

Анонимен
Анонимен
02.04.2009 1:50 1:50

:twisted:

Анонимен
Анонимен
03.04.2009 13:44 13:44

Кво ви бърка вас.. Краде ли – не краде ли?! За тея години колко работи направи, промени целия град.. Стига толко омраза.. всичките сте някви много притенциозни бе… идете му го кажете в очите.. :!: :!: :!:

Гост
Гост
02.04.2009 1:43 1:43

Ха на бас , че ще го опpавдаят! :roll:

GRAMATIKOWA
GRAMATIKOWA
03.04.2009 8:42 8:42

ВИЖТЕ ГИ КРАДЦИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ В ХАСКОВО , ГНУСНАТА ТАТЯНА ДИМИТРОВА ПРАВИ РЕМОНТ НА ЕДНО КЛОЗЕТЧЕ ЗА 100000 ЛЕВА, И ЗАКРИВА УЧИЛИША – А ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ УЧИЛИШАТА СА ВСЕ В ЗАДЪНЕНИ УЛИЦИ ,ТАМ КЪДЕТО КРАК НЕ СТЪПВА , И СИГУРНО НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ИНТЕРЕС ЗА КМЕТА И ПОДЛОГАТА МУ, ЛИЗАЧКАТА ТАТЯНА ДИМИТРОВА

Каунь
Каунь
01.04.2009 18:54 18:54

И да го махат и не ;) мене хич ни ми бърка работата :):)

незнайна
незнайна
03.04.2009 0:22 0:22

Уважаеми пишещи,
моля погледнете си града, идвах наскоро и съм възхитена, чисто и подрено, с места за паркиране, всичко е поддържано и красиво, има паркове, детски плащадки и вероятно още много невидени от мен неща, но най-вече личи, че някой полага усилия градът да бъде прекрасен. Не знам какво е прегрешил толкова кметът ви, но е знайно, че който стои до кацата с мед, ще си оближе пръстите… Може би ви е яд, че не сте на негово място?
А да сте чували за далаверите на Лужков, а да имате идея, че Москва е един от най-проспериращите градове, благодарение на кмета си? ама имал тъмни връзки и не добре доказани ресурси.
А да кажете нещо за Софиянски, за когото се говори, че е натрупал милиони евра, докато е кметувал, жена му си има и собствен самолет! Да но Софиянски направи от София най-голямото бунище на Европа, а бат Бойко мнимава работите да не тръгнат към оправяне!!, че далаверата с боклука е най-голямата и тлъстата от видимите далавери. Елате моля да поживеете в София. пък като се върнете в Хасково, ще ви питам дали толкова ще се пените. Ще ви се струва, че сте попаднали в друга държава, ама от белите!!
Извинявайте, че ви занимавах толковав дълго, но наистина се опитайте да бъдете по-обективни и толерантни, просто се разходете из други градове и тогава ще оцените какво все пак имате :)

seli
seli
01.04.2009 17:40 17:40

Значи от доста време имам проблеми с регистрацията на отсрещния форум на кмета.Значи до онзи боклук“ХА ХА“ 1.не ми ги разправяй кой е кмета какъв е и кого преставлява той и 2.И не ми обеснявай какво е ДАНС /твоя кмет до вчера се гордееше,видители обвиняват ме в доста далавери обаче прок*ратурата в Хасково не можа да докаже/ сега е ред на ДАНС.Между другото доста добър адвокат си е хванал.

гочо
гочо
02.04.2009 23:07 23:07

Това,което трябва да се направи е кмета да бъде осъден и отстранен!А на умниците,които го защитават ще кажа,че е грях да се краде!Докато продължавате да мислите така първобитно ще ви доят и стрижат до посиняване! :D

Анонимен
Анонимен
01.04.2009 16:49 16:49

Уважаема г-жа Розалина Апостолова, кога става въпрос за непредпазливост и кога със умисъл?
Непредпазливост – кмета не знае че дължи пари.
Умишлено – кмета знае че дължи пари, а не ги връща.
Толкова ли е сложно?
И не трабва да се случи нещо в последните 2 седмици, при условие че кмета знаел от години че дължи пари.
И уважаема г-жо, прокаратурата започва да работи истински, под натиска от Европа. Не обвинявайте някого че кмета умишленно не е искал да връне чужди пари.

rrrrrrr
rrrrrrr
02.04.2009 22:56 22:56

тия които искат да го сменят ги е яд,че не са на негово място.точно това искат -да седнат на неговия стол и да се нагушат.
той поне прави нещо за града и то се вижда-няма толкова хубав град в ългария.
какво ще направите вие,господа ,които искате да го смените?

Анонимен
Анонимен
03.04.2009 18:32 18:32

[quote=Гост]Кво ви бърка вас.. Краде ли – не краде ли?! За тея години колко работи направи, промени целия град.. Стига толко омраза.. всичките сте някви много притенциозни бе… идете му го кажете в очите.. :!: :!: :!:[/quote]ЩЕ МУ ГО КАЖАТ МАНАФИТЕ В ЗАТВОРА! :lol:

доктора
доктора
02.04.2009 2:17 2:17

тази дали си вярва че този негодник е невинен още пвече че е била в софииска окръжна прок*ратура струва ми се че много издиша още отсега иска да бави делото като поискала допълнително разследване но не се усеща че повече му го вкарва на разбоиника.тя не се усеща че първоначално обвинението трябваше да бъде за умишлено престъпление , но наи вероятно някои отгоре е ходатаиствал за по меко обвинение , но всичко си има граници и наи корумпирания прок*рор не може да си направи такъв автогол , даму се смеят и кучета .да смекчава вината на такъв нахален обвихяем,които се гаври с партии,данс, прок*ратура,сметна палата ,дфк ,днск нои и др държавни институции.

съвестен гражданин
съвестен гражданин
30.04.2009 20:53 20:53

нека не ставаме жалки,няма кмет ,който да е напражил пове4е за града.проблемите идва-т от неуда4ника -депутат иван4о стаматов,който се 4уди какво да измисли за да седне на стол4ето,защото же4е не мове да си издържа фирми4ката си монолит и хотела ж който никой же4е не ходи ,заради гадното му отношение и самобрава.кредитите му в милиони искат връщане и само това е на4ина-да кисне кмета по всякакъв на4ин и да се заобикаля с лакеи,който да лъже и да се пражи на велик.а това за камерите е в негов стил,изтърканите записи също-така из4езват записи и от хотел европа в хасково,след селски сблъсъци ж които у4аства депутата……..а в хасковския съд се дирижират доста неща-ха-ха познайте кои прокорори съдействат във вси4ки дела .за съдебната СИСТЕМА В ХАСКОВО МОГАТ ДА СЕ ПИШАТ ЛЕГЕНДИ,А ТОЗИ СМЕШНИК -ДЕПУТАТ ИВАН СТАМАТОВ ИМ ОБЕЩАВА “БЪДЕЩЕ“.ХА-ХА.,ПОНЕЖЕ ПО НЕГОВА ПРЕЦЕНКА Е СЛЕДВАЩИЯ КМЕТ ИЛИ МИНИСТЪР НА НЕЩО СИ-от такива жалки хора трябва да се пазим…мога да споделя още неща в интернет саита,но ще оставя журналистите от националните медии да НАПРЕДНАТ.УСПЕХ .А НА -ОСТАНАЛИТЕ ДРЕБНИ ХОРИЦА ЩЕ КАЖА-НЕ СТЕ С НИЩО ПО-ЛОШИ ОТ ДЕПУТАТА И КМЕТА.ВОЙНАТА Е ТЯХНА

съвестен гражданин
съвестен гражданин
30.04.2009 20:53 20:53

нека не ставаме жалки,няма кмет ,който да е напражил пове4е за града.проблемите идва-т от неуда4ника -депутат иван4о стаматов,който се 4уди какво да измисли за да седне на стол4ето,защото же4е не мове да си издържа фирми4ката си монолит и хотела ж който никой же4е не ходи ,заради гадното му отношение и самобрава.кредитите му в милиони искат връщане и само това е на4ина-да кисне кмета по всякакъв на4ин и да се заобикаля с лакеи,който да лъже и да се пражи на велик.а това за камерите е в негов стил,изтърканите записи също-така из4езват записи и от хотел европа в хасково,след селски сблъсъци ж които у4аства депутата……..а в хасковския съд се дирижират доста неща-ха-ха познайте кои прокорори съдействат във вси4ки дела .за съдебната СИСТЕМА В ХАСКОВО МОГАТ ДА СЕ ПИШАТ ЛЕГЕНДИ,А ТОЗИ СМЕШНИК -ДЕПУТАТ ИВАН СТАМАТОВ ИМ ОБЕЩАВА “БЪДЕЩЕ“.ХА-ХА.,ПОНЕЖЕ ПО НЕГОВА ПРЕЦЕНКА Е СЛЕДВАЩИЯ КМЕТ ИЛИ МИНИСТЪР НА НЕЩО СИ-от такива жалки хора трябва да се пазим…мога да споделя още неща в интернет саита,но ще оставя журналистите от националните медии да НАПРЕДНАТ.УСПЕХ .А НА -ОСТАНАЛИТЕ ДРЕБНИ ХОРИЦА ЩЕ КАЖА-НЕ СТЕ С НИЩО ПО-ЛОШИ ОТ ДЕПУТАТА И КМЕТА.ВОЙНАТА Е ТЯХНА

Анонимен
Анонимен
03.04.2009 18:32 18:32

[quote=Гост]Кво ви бърка вас.. Краде ли – не краде ли?! За тея години колко работи направи, промени целия град.. Стига толко омраза.. всичките сте някви много притенциозни бе… идете му го кажете в очите.. :!: :!: :!:[/quote]ЩЕ МУ ГО КАЖАТ МАНАФИТЕ В ЗАТВОРА! :lol:

Анонимен
Анонимен
03.04.2009 13:44 13:44

Кво ви бърка вас.. Краде ли – не краде ли?! За тея години колко работи направи, промени целия град.. Стига толко омраза.. всичките сте някви много притенциозни бе… идете му го кажете в очите.. :!: :!: :!:

GRAMATIKOWA
GRAMATIKOWA
03.04.2009 8:42 8:42

ВИЖТЕ ГИ КРАДЦИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ В ХАСКОВО , ГНУСНАТА ТАТЯНА ДИМИТРОВА ПРАВИ РЕМОНТ НА ЕДНО КЛОЗЕТЧЕ ЗА 100000 ЛЕВА, И ЗАКРИВА УЧИЛИША – А ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ УЧИЛИШАТА СА ВСЕ В ЗАДЪНЕНИ УЛИЦИ ,ТАМ КЪДЕТО КРАК НЕ СТЪПВА , И СИГУРНО НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ИНТЕРЕС ЗА КМЕТА И ПОДЛОГАТА МУ, ЛИЗАЧКАТА ТАТЯНА ДИМИТРОВА

незнайна
незнайна
03.04.2009 0:22 0:22

Уважаеми пишещи,
моля погледнете си града, идвах наскоро и съм възхитена, чисто и подрено, с места за паркиране, всичко е поддържано и красиво, има паркове, детски плащадки и вероятно още много невидени от мен неща, но най-вече личи, че някой полага усилия градът да бъде прекрасен. Не знам какво е прегрешил толкова кметът ви, но е знайно, че който стои до кацата с мед, ще си оближе пръстите… Може би ви е яд, че не сте на негово място?
А да сте чували за далаверите на Лужков, а да имате идея, че Москва е един от най-проспериращите градове, благодарение на кмета си? ама имал тъмни връзки и не добре доказани ресурси.
А да кажете нещо за Софиянски, за когото се говори, че е натрупал милиони евра, докато е кметувал, жена му си има и собствен самолет! Да но Софиянски направи от София най-голямото бунище на Европа, а бат Бойко мнимава работите да не тръгнат към оправяне!!, че далаверата с боклука е най-голямата и тлъстата от видимите далавери. Елате моля да поживеете в София. пък като се върнете в Хасково, ще ви питам дали толкова ще се пените. Ще ви се струва, че сте попаднали в друга държава, ама от белите!!
Извинявайте, че ви занимавах толковав дълго, но наистина се опитайте да бъдете по-обективни и толерантни, просто се разходете из други градове и тогава ще оцените какво все пак имате :)

гочо
гочо
02.04.2009 23:07 23:07

Това,което трябва да се направи е кмета да бъде осъден и отстранен!А на умниците,които го защитават ще кажа,че е грях да се краде!Докато продължавате да мислите така първобитно ще ви доят и стрижат до посиняване! :D

rrrrrrr
rrrrrrr
02.04.2009 22:56 22:56

тия които искат да го сменят ги е яд,че не са на негово място.точно това искат -да седнат на неговия стол и да се нагушат.
той поне прави нещо за града и то се вижда-няма толкова хубав град в ългария.
какво ще направите вие,господа ,които искате да го смените?

глей ся
глей ся
02.04.2009 15:03 15:03

А най-тъжното е, че в момента са го натиснали лай**ненца като Аталай, които не искат нищо друго освен да са на мястото му за правят точно това, което той е правил до момента!

Да крадат на негово място!

СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН
СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН
30.04.2009 21:05 21:05

ТАКА ОТ ПОЛИЦИЯТА В ХАСКОВО ИЗЧЕЗВАТ ЗАПИСИ ОТ ПОБОИЩА И ОРГИЙ В КОЙТО Е У4АСТВАЛ ДЕПУТАТА СТАМАТОВ.ЗА СЪДА КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН.Г-Н ИЖАН СТАМАТОВ ОБЕЩАВА “БЪДЕЩЕ“ ХА-ХА-КАТО СТАНЕ КМЕТ ИЛИ МИНИСТЪР НА НЕЩО СИ.ХА-ХА.БЪДЕЩЕ.И АЗ ТОВА ВИ ОБЕЩАВАМ-И ВАС ГЛАВНИ ПРОК*РОРИ НА ХАСКОВО ВИ КАНЯ НА ВЕ4ЕРИ И МОГА ДА ВИ ЛЪЖА ДОКАТО СТЕ МИ УДОБНИ,ЧЕ ДОСТА ДЕЛА ИМА СТАМАТОВ ,А СЕ ПРАВИ НА ДЕВИЦА.МОРАЛНИ СЪВЕТИ ОТ НЕМОРАЛНИ КРАДЦИ ,ЛЪЖЦИ И ЛАКЕИ,

глей ся
глей ся
02.04.2009 15:00 15:00

Това копеленце има богадство от стотици милиони, а преди да стане кмет беше среден клас бизнесмен. На запад изключително богатсво печелят отявлени хора с изключителни качества а при нас Бай Ганьовци като този. Питам се аз с какво е изключително това копеленце, какъв е, гениален архитект, инженер иноватор, изключителен бизнесмен……. нееееееееееееее, просто обикновен български крадец
Това е!

Haskovo.info
Haskovo.info
01.04.2009 16:34 16:34

[quote=НЕ Димитър Иванов @ Haskovo.info]Честит 1-ви април на всички наши читатели![/quote]
:lol: Оценям шегата, но едва ли тук е най-подходящото място да си честитим 1 април, тъй като новината си е съвсем истинска и няма нищо общо с днешния празник.

глей ся
глей ся
02.04.2009 15:03 15:03

А най-тъжното е, че в момента са го натиснали лай**ненца като Аталай, които не искат нищо друго освен да са на мястото му за правят точно това, което той е правил до момента!

Да крадат на негово място!

Анонимен
Анонимен
01.04.2009 16:49 16:49

Уважаема г-жа Розалина Апостолова, кога става въпрос за непредпазливост и кога със умисъл?
Непредпазливост – кмета не знае че дължи пари.
Умишлено – кмета знае че дължи пари, а не ги връща.
Толкова ли е сложно?
И не трабва да се случи нещо в последните 2 седмици, при условие че кмета знаел от години че дължи пари.
И уважаема г-жо, прокаратурата започва да работи истински, под натиска от Европа. Не обвинявайте някого че кмета умишленно не е искал да връне чужди пари.

Анонимен
Анонимен
01.04.2009 14:17 14:17

Жалко за град Хасково.

Haskovo.info
Haskovo.info
01.04.2009 16:34 16:34

[quote=НЕ Димитър Иванов @ Haskovo.info]Честит 1-ви април на всички наши читатели![/quote]
:lol: Оценям шегата, но едва ли тук е най-подходящото място да си честитим 1 април, тъй като новината си е съвсем истинска и няма нищо общо с днешния празник.

Димитър Иванов @ Haskovo.info
Димитър Иванов @ Haskovo.info
01.04.2009 16:12 16:12

Честит 1-ви април на всички наши читатели!

хасковлия
хасковлия
01.04.2009 15:58 15:58

Хората ще повярват в правосъдната система едва когато такива самозабравили се дерибеи,като Г.Иванов бъдат осъдени ефективно и им бъде отнето цялото имущество!

гроздан
гроздан
01.04.2009 15:06 15:06

Припомняме:

Кметът на Хасково е подсъдим за взимане на подкуп в особено големи размери. Георги Иванов е облагодетелствал с общинска собственост сина си Павел Иванов, баджанака си Камен Гърбев и фирмата „Арес-2002“ ООД на Иван Петров – Джона, съсобственик в която е тъщата на кмета.

Сред „златните“ далавери на кмета-беглец са: отстъпени права за строеж на парцел в двора на РСПАБ за построяване на хотел от фирмата на сина му; продадена срещу 25 000 лева вила на областната администрация, препродадена впоследствие за над 300 000 лева от баджанака Гърбев; незаконно отнети 6 дка земи от църквата „Света Богородица“, прехвърлени на фирма с участието на тъщата на Иванов.

Списъкът с далавери на забегналия кмет продължава с безобразията му в областта на строителството, където фирми на неговата съпруга, на другия му син Станислав Иванов и на приближени лица получават поръчки за изграждане и ремонт на различни обекти на обща стойност 5 471 667 лв. Комисията за борба с корупцията е сезирана и за друга незаконна схема на градоначалника на Хасково – граждани, нуждаещи се от административна услуга, са принуждавани да правят дарения в полза на общината, за да им бъде издаден съответен административен акт. За целта кметът Иванов издава специална заповед № 06/05.01.2005 г. С нея се изисква подготвените разрешения за строеж или за въвеждането в експлоатация на обекти след подписа на главния архитект да му се представят „за контрол“, тоест за административен рекет.

Неправомерни кметски действия лишават намиращото се в ликвидация дружество „Хасково Табак“ АД от две негови сгради, намиращи се в града върху площ от 4368 кв метра. Сградите – държавна собственост, са продадени при неясни основания, а в Агенцията по вписванията липсват документи за покупко-продажба на имота. Отказът на Община Хасково, тоест на кмета Иванов, да издаде данъчни оценки на дъщерното дружество на „Булгартабак холдинг“ му нанасят вреди в размер на около 200 000 лева месечно върху непогасените му задължения.

ПРИЯТЕЛ
ПРИЯТЕЛ
01.04.2009 14:58 14:58

:( [quote=ПРИЯТЕЛ]ГЕРБ ИГРАЕ С ДПС
ЧЕНГЕТО ИВАН ПЕТРОВ ИЗПОЛЗВА ВРЬЗКИТЕ СИ С ПОЛИЦИЯТА В ПОЛЗА НА ДПС[/quote]

ПРИЯТЕЛ
ПРИЯТЕЛ
01.04.2009 14:57 14:57

ГЕРБ ИГРАЕ С ДПС
ЧЕНГЕТО ИВАН ПЕТРОВ ИЗПОЛЗВА ВРЬЗКИТЕ СИ С ПОЛИЦИЯТА В ПОЛЗА НА ДПС

магдалена
магдалена
01.04.2009 14:37 14:37

ДАНО НЕ Е ПЪРВОАПРИЛСКА! :D ИНАЧЕ ТОВА Е ДОБРА НОВИНА ЗА ХАСКОВСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ! :D

станислав
станислав
01.04.2009 14:18 14:18

Чудесна новина!Узунджовския бандит трябва да бъде осъден и да лежи в затвора,където му е мястото!

станислав
станислав
01.04.2009 14:18 14:18

Чудесна новина!Узунджовския бандит трябва да бъде осъден и да лежи в затвора,където му е мястото!

seli
seli
01.04.2009 17:40 17:40

Значи от доста време имам проблеми с регистрацията на отсрещния форум на кмета.Значи до онзи боклук“ХА ХА“ 1.не ми ги разправяй кой е кмета какъв е и кого преставлява той и 2.И не ми обеснявай какво е ДАНС /твоя кмет до вчера се гордееше,видители обвиняват ме в доста далавери обаче прок*ратурата в Хасково не можа да докаже/ сега е ред на ДАНС.Между другото доста добър адвокат си е хванал.

магдалена
магдалена
01.04.2009 14:37 14:37

ДАНО НЕ Е ПЪРВОАПРИЛСКА! :D ИНАЧЕ ТОВА Е ДОБРА НОВИНА ЗА ХАСКОВСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ! :D

Димитър Иванов @ Haskovo.info
Димитър Иванов @ Haskovo.info
01.04.2009 16:12 16:12

Честит 1-ви април на всички наши читатели!

глей ся
глей ся
02.04.2009 15:00 15:00

Това копеленце има богадство от стотици милиони, а преди да стане кмет беше среден клас бизнесмен. На запад изключително богатсво печелят отявлени хора с изключителни качества а при нас Бай Ганьовци като този. Питам се аз с какво е изключително това копеленце, какъв е, гениален архитект, инженер иноватор, изключителен бизнесмен……. нееееееееееееее, просто обикновен български крадец
Това е!

хасковлия
хасковлия
01.04.2009 15:58 15:58

Хората ще повярват в правосъдната система едва когато такива самозабравили се дерибеи,като Г.Иванов бъдат осъдени ефективно и им бъде отнето цялото имущество!

доктора
доктора
02.04.2009 2:17 2:17

тази дали си вярва че този негодник е невинен още пвече че е била в софииска окръжна прок*ратура струва ми се че много издиша още отсега иска да бави делото като поискала допълнително разследване но не се усеща че повече му го вкарва на разбоиника.тя не се усеща че първоначално обвинението трябваше да бъде за умишлено престъпление , но наи вероятно някои отгоре е ходатаиствал за по меко обвинение , но всичко си има граници и наи корумпирания прок*рор не може да си направи такъв автогол , даму се смеят и кучета .да смекчава вината на такъв нахален обвихяем,които се гаври с партии,данс, прок*ратура,сметна палата ,дфк ,днск нои и др държавни институции.

гроздан
гроздан
01.04.2009 15:06 15:06

Припомняме:

Кметът на Хасково е подсъдим за взимане на подкуп в особено големи размери. Георги Иванов е облагодетелствал с общинска собственост сина си Павел Иванов, баджанака си Камен Гърбев и фирмата „Арес-2002“ ООД на Иван Петров – Джона, съсобственик в която е тъщата на кмета.

Сред „златните“ далавери на кмета-беглец са: отстъпени права за строеж на парцел в двора на РСПАБ за построяване на хотел от фирмата на сина му; продадена срещу 25 000 лева вила на областната администрация, препродадена впоследствие за над 300 000 лева от баджанака Гърбев; незаконно отнети 6 дка земи от църквата „Света Богородица“, прехвърлени на фирма с участието на тъщата на Иванов.

Списъкът с далавери на забегналия кмет продължава с безобразията му в областта на строителството, където фирми на неговата съпруга, на другия му син Станислав Иванов и на приближени лица получават поръчки за изграждане и ремонт на различни обекти на обща стойност 5 471 667 лв. Комисията за борба с корупцията е сезирана и за друга незаконна схема на градоначалника на Хасково – граждани, нуждаещи се от административна услуга, са принуждавани да правят дарения в полза на общината, за да им бъде издаден съответен административен акт. За целта кметът Иванов издава специална заповед № 06/05.01.2005 г. С нея се изисква подготвените разрешения за строеж или за въвеждането в експлоатация на обекти след подписа на главния архитект да му се представят „за контрол“, тоест за административен рекет.

Неправомерни кметски действия лишават намиращото се в ликвидация дружество „Хасково Табак“ АД от две негови сгради, намиращи се в града върху площ от 4368 кв метра. Сградите – държавна собственост, са продадени при неясни основания, а в Агенцията по вписванията липсват документи за покупко-продажба на имота. Отказът на Община Хасково, тоест на кмета Иванов, да издаде данъчни оценки на дъщерното дружество на „Булгартабак холдинг“ му нанасят вреди в размер на около 200 000 лева месечно върху непогасените му задължения.

Анонимен
Анонимен
02.04.2009 1:50 1:50

:twisted:

ПРИЯТЕЛ
ПРИЯТЕЛ
01.04.2009 14:58 14:58

:( [quote=ПРИЯТЕЛ]ГЕРБ ИГРАЕ С ДПС
ЧЕНГЕТО ИВАН ПЕТРОВ ИЗПОЛЗВА ВРЬЗКИТЕ СИ С ПОЛИЦИЯТА В ПОЛЗА НА ДПС[/quote]

Гост
Гост
02.04.2009 1:43 1:43

Ха на бас , че ще го опpавдаят! :roll:

ПРИЯТЕЛ
ПРИЯТЕЛ
01.04.2009 14:57 14:57

ГЕРБ ИГРАЕ С ДПС
ЧЕНГЕТО ИВАН ПЕТРОВ ИЗПОЛЗВА ВРЬЗКИТЕ СИ С ПОЛИЦИЯТА В ПОЛЗА НА ДПС

Каунь
Каунь
01.04.2009 18:54 18:54

И да го махат и не ;) мене хич ни ми бърка работата :):)

Анонимен
Анонимен
01.04.2009 14:17 14:17

Жалко за град Хасково.

Back to top button