Любопитно

Паметник на Ари ще краси градинката пред Бизнесцентъра

Мястото на бъдещия паметник

Мястото на бъдещия паметник

Паметник на Аспарух Лешников ще краси градинката пред Бизнесцентъра в Хасково. Окончателният вариант на проекта все още не е одобрен, но е сигурно, че монументът ще е подобен на този на хасковския художник Димитър Иванов – Лицо, който се намира на главната пешеходна улица в града. Това каза днес за Haskovo.info заместник- кметът Нели Станева.

Фигурата на Ари ще бъде поставена в кръга между арките в парка пред Бизнесцентъра. Все още обаче не се знае кога ще стане това и кой ще го реализира, допълни Станева.

Аспарух Лешников е световноизвестен тенор и изпълнител на стари шлагери. Той е роден в Хасково на 16 юли 1898 г. На него е посветен и националния конкурс – фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари“, който се провежда всяка година в Хасково през лятото.

Още за Аспарух Лешников в Haskovo online

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button