Хасково

Над 6000 хасковлии питат за здравния си статус в НАП

24 000 клиенти са обслужени в офиса на НАП в Хасково през първите 3 месеца на годината.

Най-често – при 6 100 от посещенията поводът е бил изясняването на здравен статус и възстановяването на прекъснати здравни права. Втората най-често ползвана услуга в офиса – 5 700 пъти е подаването на данъчни или осигурителни декларации. През първите 3 месеца на годината, инспекторите от НАП в Хасково са активирали 1 920 нови персонални идентификационни кода, потвърдили са 1 240 квалифицирани електронни подписа, издали са 2 400 удостоверения и са обслужили 640 плащания на данъци и осигуровки през ПОС терминал.

От Агенцията напомнят, че именно с ПИК и електронен подпис най-бързо и лесно се подават годишни данъчни декларации, а плащането на дължимите данъци и осигуровки е възможно чрез терминални устройства в офиса, което освен че е без такса, зарежда на момента данъчно-осигурителната сметка на лицето с направената вноска.

До 30 април се подават годишните декларации за получени доходи през миналата година, като в същия срок се плаща и дължимия данък по тях, напомнят още от НАП в Хасково.

Междувременно, Агенцията започна да изпраща електронни писма до лицата, за които има данни от платците на доход, че през 2018 г. са им изплатени доходи, различни от тези по трудови правоотношения и които подлежат на облагане с данък по Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Става дума за доходи като наеми, хонорари, авторски възнаграждения, доходи от прехвърляне на права и имущество и др., които следва да бъдат декларирани пред НАП до 30 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
09.04.2019 12:37 12:37

Направи си сметка колко сме зле, след като трябва да ходиш до там и да се редиш по опашки и да гледаш вкиснати физиономии за проверка на какъвто и да е статус! Няма ли интернет за вас? Оставка за шефовете!

Back to top button