Любопитно

Графа забива с концерт за празника на Харманли

С етнографска изложба на тема „Традиционното народно облекло в харманлийско“ ще се открие празничната програма по повод Деня на Харманли – 2 май, съобщават от общината.

Събитието ще се състои в Културен център Харманли на 11 април от 17:30 часа. То ще бъде съпроводено с дефиле на автентичните народни носии от района на община Харманли. Тази изложба, както и изложбата посветена на „Археологията на харманлийския район“ също поместена в празничната програма са дело на Исторически музей Харманли.

Театрална постановка с участието на актьорите Асен Блатечки, Калин Врачански, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Мира Добрева, Ирена Тодорова ще зарадва харманлийската публика за празника. Комедийната постановка на Театрална Формация „Мелпомена“ – „Когато котката я няма“ ще бъде представена на 19 април от 19 часа.

По покана на Община Харманли, хасковският творец и председател на художниците от областта – Симеон Тодев ще представи своята живописна изложба в Културен център Харманли на 23 април от 17:30 часа.

По повод празника на града, Община Харманли организира общински турнир по футбол. В сряда на 24 април от 19 часа ще се състоят финалните срещи на новата спортна площадка на ул. „Алеко Константинов“. Кметът Мария Киркова ще награди финалистите.

На празничния 2 май от 9:00 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли.

От 11 часа в Конферентната зала на Културен център Харманли ще се проведе тържествената сесия на Общински съвет Харманли. Традиционно ще бъде връчено званието Почетен гражданин на Харманли.

Празничният вечерен концерт на площад „Възраждане“ тази година ще зарадва гражданите и гостите на града с участието на Графа. Концертът е от 19 часа, а подгряваща рок група ще бъде „Grand Illusion“. Фойерверки ще закрият концерта, но не и програмата посветена на Деня на Харманли.

За пореден път общината ще бъде домакин на Държавното първенство по корабомоделен спорт „Харманли 2019“. Състезанието ще бъде открито на 3 май от 13 часа на язовир „Кюмурлука“, а награждаването на победителите ще бъде на 5 май от 14 часа.

Мощен рев на мотори ще озвучи града на 4 май. От 11 часа в отсечката на бул. „България“ започва Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града, с която ще закрият и празничните събития по повод „Деня на Харманли“.

Успоредно с честването на празника на града, община Харманли организира традиционния фолклорен фестивал „Тракийска шевица“, както и ежегодния Великденски базар под надслов „Вкусен и шарен Великден“. Те ще се състоят на Лазаровден – 20 април на Ротондата край Историческия музей.

За първи път тази година Община Харманли организира фотоконкурс „Празник в кадър“, който приканва: „Уловете емоцията в кадър по време на събитията посветени на празника на Харманли и Великден и участвайте за спечелването на фотопринтер“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button