Делян Добрев подава оставка като депутат заради евтини апартаменти

Хасково

Делян Добрев подава оставка като народен представител. Той е взел решението след разговор с Бойко Борисов, съобщават от ГЕРБ.

„С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“, коментира Добрев. Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги.

Преди няколко дни сайтът Бивол публикува информация за евтини апартаменти, които семейството и близки на Добрев са купили в София. Документи показали, че майката на хасковския депутат, братовчедка му Росица Гаргова, която е бивш директор на Финансовата дирекция в Община Хасково и Евгени Консулов, който беше заместник-кмет, са си купили апартаменти на цени, започващи от 270 евро за кв. м. между 2016 и 2018 година.

Според публикацията Консулов и съпругата му са се сдобили с имоти в „Манастирски ливади“ между 288 и 315 евро за кв. м. Сделка за имот в същата сграда на цени от 273 до 284 евро на кв. м. е сключил и Даниел Гаргов, който е общински съветник от ГЕРБ и съпруг на Росица Гаргова, която е братовчедка на Добрев.

Евгени Консулов изпрати отговор по публикацията в сайта Бивол. Той заявява, че информацията не отговаря на истината. Бившият заместник-кмет пише, че през 2016 година със съпругата му са закупили отстъпено право на строеж и изнесените в статията цени се отнасят за това отстъпено право на строеж, а не за крайната цена на придобиване на имотите. След това е сключен договор за строителство, в който са посочени срокове и етапност на плащанията. Общата договорена през 2016г. и изплатена по банков път цена е 650 евро за кв.м., а не написаната 288-315 евро за кв.м. Заплатената цена е в пъти над „данъчната оценка“ на имотите, съгласно посоченото в нотариалните актове. Консулов допълва, че цената „на зелено“ е пазарна за квартала, а средствата за покупка на отстъпеното право на строеж са от спестявания и са налични още преди постъпването му на работа в община Хасково

Това е вторият път, в който Добрев подава оставка като депутат. Първият беше след скандала в Хасково, наречен „Кумгейт“. Тогава народните представители сътвориха прецедент като отказаха да я гласуват.

Ако този път Делян Добрев излезе от парламента на неговото място би трябвало да влезе следващият в листата на ГЕРБ – Хасково – бившият заместник-областен управител Валентин Ангелов.

16 коментара

  • Плъховете първи напущат потъващия кораб. Шайката пирати вече са на продънен кораб. Но това, което плячкосаха им стига за цял живот. А Делянчо е олицетворение на българската мечта-от нищо нещо да станеш.

  • Тоя ц……н нали си я подаде веднъж или сините венци трябва по два пъти.Мангалска работа.

  • Махай се мангал , хасково си отиде като такива като тебе , как спиш не знам жалко скоро като няма хора в града само циганите и другите дето не говорят езика ще ядеш куреца има господ ще чакам !!!!

  • Чорапа се разплита.Модела Цветанов си отива. Но тези оставки са прах в очите.И Цветанчо , и Делянчо и Ветеринарчето-депутатин трябва да си ходят и от ГЕРБ.Модела Цветанов има във всяка област по един Суджук , Делянчо и Ветеринарче-депутатче. И много балъци които чакат на хранилката. но гювеча свърши.

  • я му вижте невербалната комуникация – ръчичка свита в юмрук, а другата го прикрива, тоест крие скелети в гардероба!

  • Делян, Цветан и сие са масони, гладни няма да останат… Аполитичен, виж Биволь…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.