Хасково

Екоинспекцията наложи глоби за близо 12 000 лева през март

РекаДевет санкции на стойност 11 732 лева наложи регионалната екоинспекция през март след извършени проверки, съобщиха за Haskovo.info от РИОСВ. Две от наложените глоби са текущи и ще бъдат заплащани всеки месец от нарушителите до пълно отстраняване на констатираните нередности. Възможно е при извършване на нова проверка текущата месечна санкция да бъде актуализирана.

Пет от глобите са наложени на фирми с предмет на дейност добив на подземни богатства. При извършените проверки е установено, че всички те работят без необходимите за това документи.

С 1 000 лева е глобено юридическо лице, което е отказало достъп до информация при извършвана от експертите проверка. С толкова е наказана и фирма, която продължава да развива дейност без да притежава издадено от министерството на околната среда и водите комплексно разрешително.

59 обекта са проверили експертите от регионалната екоинспекция през миналия месец. За нарушения на екологичното законодателство са съставени 3 акта. На 25 от проверените физически и юридически лица са дадени предписания за отстраняване на установените нередности или за необходимостта от предприемането на конкретни мерки. От 10 фирми в Хасково и Димитровград, явяващи се производители или вносители на опакована продукция след проверки се изискват необходимите документи, доказващи количествата на опакованата от тях продукция. Целта е извършването на контрол върху изпълнението на задълженията на тези лица, относно заплащането на такса опаковки.

От четири фирми, работещи с химични вещества и препарати се изисква в срок да предоставят в РИОСВ – Хасково информация са съхранените от тях такива през миналата година.

Три бензиностанции в региона трябва да приведат съоръженията си за зареждане на инсталациите за съхраняване на бензини в съответствие с техническите изисквания. За неизпълнение в срок на посочените в предписанията мерки съгласно закона за опазване на околната среда се налагат глоби в размер от 2 000 до 20 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button