Хасково

Хасковските „орфейчета“ с награди от „Жълт банан“

Иванела ЕвановаХасковските орфейчета смаяха музикалното жури в Казанлък. Малчуганите от детската вокална група „Орфейче“ към Младежки център Хасково се завърнаха от града на розите с куп награди. В националния конкурс за детска хумористична песен „Жълт банан“ са участвали повече от двеста деца от 31 вокални групи.

Най- малките хасковски участници от „Орфейче- джуниър“ са с трета награда за изпълнението на песента „Хипопотам„. По-големите със своята „Щурска сватба“ са взели второто място за хумористична песен на фолклорна основа.

Награди имат и индивидуалните изпълнители. Първокласничката Мануела Петева е с трета награда за изпълнението на песента „Кенгурче„, а Иванела Иванова е с втора награда за песента „Мецана- преструвана„.

С диплом за участие е и най-малката изпълнителка Ема Въчева с песента „Щурчо, замести ме„. Ръководителката на групата Катя Демирева разказа, че малките певци се зарадвали още повече, когато разбрали, че вместо медали ще получат четири огромни торти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button