Регион

Лихварите от Димитровград биели и карали длъжници да проституират

Арестуваните петима лихвари от Димитровград дори са принуждавали част от длъжниците си да проституират, за да върнат заемите си, съобщи Димитър Петров, изпълняващ функциите административен ръководител на Специализираната прокуратура.

Haskovo.info припомня, че петимата братя бяха арестувани при спецакция в квартал „Марийно“ в понеделник. Групата се занимавала с лихварство и рекет, като се издирва и шестият брат. На петима е постановена мярка задържане за 72 часа.

Те отпускали заеми срещу много висока лихва – около 100% или срещу задължения за прехвърляне на имущество. Дори имало напуснали страната хора, само да не са близо до тази група. Днес ще бъде поискана мярка за постоянно задържане на петимата. При задържането им, у тях са намерени златни накити и голяма сума пари.

Акция

Около половин килограм са откритите златни накити, а парите са върнати от задължените суми, съобщи заместник директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, който определи потърпевшите като напълно обезверени от яростта и арогантността на лихварите. Активната работа, свързана с дейността на групата е започнала през август 2018 г., като са събрани достатъчно доказателства за осъществяваната престъпна дейност. Като профил, Темелакиев определи братята като отличаващи се с тотално незачитане на законността в държавата. След като предоставяли суми с изключително висок процент лихва, на практика невъзможни за изплащане, при неизпълнение на задълженията са упражнявани наказателни действия, като включително се стигало до побой и принуда към проституция.

Основно от услугите им се ползвали хора с нисък социален статус, основно от районите на Димитровград и Хасковско. До 5 дни след получаването на заемите, те били търсени с настояване за пълно възстановяване на сумата, вече главоломно нараснала, след което започвали и заплахите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button