С 200 000 лв. Хасково подобрява качеството на въздуха

Хасково

С близо 200 000 лв. Хасково ще подобрява качеството на атмосферния въздух. 167 536 лв. са от ЕС, а националното финансиране е 29 565 лв.

Кметът на Хасково Добри Беливанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов подписаха договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 година“ за изпълнение на проект „Актуализиране на Програма за качеството на атмосферния въздух на община Хасково“. Проектът предвижда Актуализация на Програма за КАВ за периода 2021-2025 г., която да адресира основните източници на замърсяване на атмосферния въздух на територията на общината и маркира адекватни към местните условия мерки за тяхното подобряване.

Целта на програмата е да се достигне качество на атмосферния въздух в Хасково съответстващо на нормативните изисквания в областта, защитавайки здравето на населението и опазвайки околната среда. Към настоящия момент община Хасково изпълнява програма за качеството на атмосферния въздух, която приключва през 2020 година.

Един коментар по “С 200 000 лв. Хасково подобрява качеството на въздуха

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.