Викат на бис хор „Орфей“ в Хърватска

Любопитно

Oт поредното си турне се завърнаха певиците на Елена Цветкова. Гласовитите момичета се изявиха на сцените в Хърватска – нова страна в географската карта на орфейските успехи.

ХорХасковският Детски хор „Орфей“ се представи прекрасно и в двата фестивални концерта. Неговото изпълнение бе последно в програмата на I-ви фестивален концерт и предизвика вълна от аплодисменти. Песента „We are the world“ бе спонтанно подета и от останалите състави и всички заедно изпълниха творбата на Майкъл Джексън. Въпреки забраната за бис според регламента на фестивала, нестихващите аплодисменти предизвикаха повторното общо изпълнение и това се превърна в чудесен финал на приятелството и хоровото единение. Не остана незабелязан и професионализмът на пианистката на хора – Красимира Генева, която също получи заслужени адмирации.

Детски хор „Орфей“ бе удостоен с диплом „Choral Arts“, благодарностите на директора на фестивала – Петер Ласковски и поканата му за участие в следващия фестивал от веригата на фондацията през 2020 година в Рим.

Освен певиците от „Орфей“ на хърватска сцена се изявиха и хорови състави от Чехия, Украйна, Латвия, Унгария, Норвегия, Франция, Словения, Естония и Германия, както и струнен оркестър от Финландия и ученически оркестър от Полша.

 

Хор

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.