Хасково

ЦИК преназначи Районната избирателна комисия в Хасково

Централната избирателна комисия отново назначи Районна избирателна комисия – Хасково за изборите за Европейски парламент на 26 май.

Както Haskovo.info писа, вчера Върховният административен съд отмени решението на ЦИК от 5 април, с което беше назначена РИК – Хасково. Съдът върна преписката до ЦИК за ново разглеждане.

ВАС прие, че в решението на ЦИК и в протокола от заседанието на 5 април липсват мотиви за приемане и за уважаване на допълнителното предложение на коалиция „Реформаторски блок“ за Петя Бостанджиева-Китин като член на РИК, което беше направено след провеждане на консултациите при областния управител на 28 март.

Сега ЦИК отчита правото на Реформаторския блок да има един член в РИК и приема, че следва да се приеме и уважи направеното от коалицията предложение, независимо от липсата на участие на представител на РБ на проведените консултации при областния управител. В противен случай РИК ще бъде четен брой членове – 14, което е недопустимо съгласно Изборния кодекс.

Така ЦИК преназначи РИК – Хасково с председател Веселина Тенчева Иванова. Зам.-председатели са Атанас Янчев и Десислава Балтова, а секретар е Лейла Елмаз. Членове са: Венелин Карев Челебиев, Димитър Атанасов Цветков, Георги Николаев Китов, Албена Димитрова Ченголова, Димитър Велев Димитров, Бойчо Георгиев Бойчев, Славея Георгиева Костадинова, Цветан Иванов Николов, Здравко Лозев Костов, Петя Ангелова Бостанджиева-Китин, Ростислава Захариева Жекова.

Решението подлежи на обжалване пред ВАС чрез ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button