Хасково

43 000 земеделци трябва да декларират субсидиите си до края на месеца

Земеделските стопани декларират доходите си от 2018 г. до края на април, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички стопани – регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители. В декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и субсидиите, получени от Държавен фонд „Земеделие“.

Ако фермерите вече са подали данъчна декларация, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от фонда суми, могат да подадат коригираща декларация. Срокът за нея е също 30 април.

Тази година НАП изпрати 43 000 електронни писма до земеделци, за които има информация, че през 2018 г. са им изплатени субсидии.
През миналата година земеделските производители в страната декларираха допълнителни над 170 млн. лв. доходи след поредица инициативи на приходната агенция. Хасковска област беше сред регионите с най-голям брой фермери – 6 906, които след покана от НАП обявиха сумите, получени от фонд „Земеделие“ и внесоха данъци върху тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button