Пет деца от Хасковско в номинациите на Фондация „Димитър Бербатов“

Любопитно

Първокласниците Мария Койчева и Дениз Илиев, както и четвъртокласникът Георги Койчев от Свиленград са сред членовете на Клуб „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Те са класирани заради отличните си постижения на математически състезания у нас и в чужбина. Сред имената фигурират и димитровградските ученици Валентин Станчев и Стела Бинева, също с ред награди от математически турнири.

370 номинации са одобрени сред над хиляда кандидати от страната да членуват в Клуб 2018. Област Хасково е единствената, от която няма включена номинация на деца от областния град, отбелязват организаторите.

Експертно жури ще излъчи 27 финалисти за годишните награди за постижения на деца от І до ХІІ клас в областта на изкуствата, науката и спорта.

Основната мисия на Фондация „Димитър Бербатов“ е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби. Кампанията „Успелите деца на България“ се провежда за 11-ти път.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.