Регион

Забраняват риболова от 15 април, хванаха 640 метра бракониерски мрежи

Риболовът се забранява от 15 април до 31 май, съобщават от ИАРА. Причината е, че настъпва размножителният период на рибата.

През забраната за любителски риболов в Хасковска област се разрешават язовирите „Сивата вода“ край Хасково, „Каламица“ в община Свиленград и изравнител „Басамака“ в община Любимец.

Междувременно, инспектори от ИАРА – Хасково съвместно с ЦРОО – Хасково са извършили масирана проверка на язовир „Тракиец“. От водите на язовира са извадени 5 хрилни мрежи с обща дължина 400 м., поставени от неизвестен извършител. Уловената риба – 30 броя каракуда, 1 шаран, 5 броя морунаш и 3 броя бяла риба е освободена и върната обратно във водата.

По сигнал на любител риболовец от водите на яз. „Любеново“ край хасковското село са извадени и унищожени на място 3 хрилни мрежи с обща дължина 240 м. Уловената риба в тях – 3 броя толстолоб, 6 броя шаран и 10 броя каракуда е освободена и върната обратно във водата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button