МРРБ: 28 блока остава да се санират в Хасково

Хасково

82 жилищни блока са санирани в Хасково към края на март по Националната програма за енергийна ефективност, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. За сравнение към края на ноември миналата година те бяха 77.

В община Хасково от 110-те сгради с договори за финансиране с Българската банка за развитие по 6 се работи, 10 са на етап техническо обследване, а за 12 сгради е обявена обществена поръчка за строително-монтажни работи.

1669 многофамилни жилищни сгради в страната вече са обновени по Националната програма. Общо 2022 сгради в цялата страна имат сключени договори за целево финансиране с ББР. В общините Бургас, Благоевград и Пазарджик са санирани всички жилищни блокове със сключени договори за целево финансиране. В Бургас завършените сгради са 205, в Благоевград – 143, а в Пазарджик – 41.

11 коментара

  • Всички блокове ще бъдат санирани не се притеснявайте само малко време да мине

  • Всякой пита, пък никой не си дава сметка, че всичко се дължи на ГЕРБ… плюят, храчат.. Ако бяха на власт червените разбойници, щяхте да живеете като скотове в срутени и студени жилища. Но, както се казва, няма ненаказано добро.

  • Нищо няма вече да се санира,ще чакаме К.Нинова да ги довърши останалите блокове,по – качествено и по-евтино.Само малко търпение,тя по принцип е против санирането,но няма избор вече.

  • Нищо няма вече да се санира,ще чакаме К.Нинова да ги довърши останалите блокове,по – качествено и по-евтино.Само малко търпение,тя по принцип е против санирането,но няма избор вече.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...