Хасково

Благотворителна кауза тръгна с песен от „Кралица на Аида“

Благотворителна кауза за хасковския Дневен център за деца и младежи с увреждания „Марина“ тръгна от втория международен турнир по художествена гимнастика „Кралица на Аида“.

На официалното откриване на турнира водещата Таня Челебиева изпълни своята авторска песен „Дари ми светлина“. Това е песен послание на прекрасната кауза за оборудването на музикална стая за рехабилитация в център „Марина“.

Аида

Таня разказа за Haskovo.info, че в стаята ще има занимания с музика за развитие на вербалните умения на децата. Предстои организирането на благотворителна кампания с концерт, конкурс за авторски песни и издаването на диск, който ще бъде продаван за каузата. Аранжиментът на „Дари ми светлина“ е на хасковската рок група „Hangar 42“.

Аида

Международният тридневен турнир, в който участват гимнастички от 16 български клуба и 6 от чужбина, беше открит от кмета Добри Беливанов. Той поздрави председателят на клуба домакин „Аида“ Яна Михайлова, че развива този красив спорт в Хасково. Беливанов пожела на състезателките да достигнат нивото на гимнастичките от националния отбор на България.

Аида

На откриването имаше много изненади и подаръци. С красиви съчетания се представиха момичетата от „Аида“ и „Афродита“ – Димитровград, както и от балет „Рона“. 9-годишната рожденичка Марияна беше зарадвана с торта.

Състезанието продължава и в неделя, когато се очаква да бъде определена и тазгодишната кралица на Аида.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button