Хасково

Глобиха EVN със 150 бона заради автоматично спиране на ток

Ел. табло на КенанаКомисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 150 000 лева на EVN. Причината е електромер в квартал „Кенана“ в Хасково, който автоматично спирал тока за 1 час при задействане на вътрешната си защита. Освен това от Електроразпределение трябва да вземат мерки нарушението да не се повтаря.

Проверката е по сигнал на хасковлия, живеещ на „Кенана“, съобщават от комисията. Монтираният му електромер прекъсвал електричеството за 1 час всеки път, щом имало натоварване над допустимия праг. От EVN не пожелали да коригират срока с аргумента, че това намалявало живота на електромера. Според комисията по този начин от компанията реализират икономии за сметка на качеството на предоставяната услуга и не отчитат интересите на потребителите. Освен това проверката е установила, че има възможност за дистанционно възстановяване на електроподаването, което също не се предприема от дружеството.

Становището на КЗК е, че липсата на електрозахранване в рамките на 1 час без законоустановена причина е неизпълнение на Закона за енергетиката, съгласно който енергийните предприятия са длъжни да работят в интерес на обществото и потребителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.04.2009 16:12 16:12

Да си ги наврът в задника тия електромери на ЕВН.. :confused:

Анонимен
Анонимен
06.04.2009 16:12 16:12

Да си ги наврът в задника тия електромери на ЕВН.. :confused:

Back to top button