300 камиона са задържани на Капъкуле заради неплатени глоби

Регион

По данни на българските превозвачи близо 300 камиона не могат да влязат в България, тъй като в турската система излизат задължения за глоби, които не са платени.

В същото време голяма част от шофьорите нямат достатъчно пари и трябва да изчакат някой да дойде да им донесе. По-сериозният пробем според превозвачите обаче е неяснотата за какво се плаща и дали това плащане всъщност изчиства задълженията, защото в електронните системи и след това излизат неплатени санкции.

„Просто спират камиона на границата и казват – трябва да платиш 4000 лири, имаш стари глоби. А за нас не е ясно какви са тези глоби. Няма гаранции, че на следващо влизане в Турция пак няма да искат 4000 лири“, казва превозвачът Димитър Димитров.

Бъргарските превозвачи настояват за среща на равнище министри на транспорта между България и Турция, за да се изчистят проблемите. В противен случай те заплашват с протести.

Haskovo.info припомня, че от 11 април Турция въведе събиране на глоби за чужденците на граничните си пунктове. Хората не могат да преминат, докато не платят санкциите си.

2 коментара

  • А в България такава система -КОГА. Защо нашите заспали курви бездействат. Турчина не плаща никакви глоби. Ама никакви. Обаче турчина има управници. Ние имаме крадливи курви.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.