Хасково

До 5 бона глоба за събиране на охлюви без разрешение

ОхлювиДо 1 май пунктовете за изкупуване на живи охлюви в региона трябва да се регистрират в РИОСВ Хасково, съобщиха за Haskovo.info от там. Срокът тече от 1 април. Полученото разрешително е валидно само за текущата година.

Събирането на охлюви е разрешено между 10 май и 30 юни. Срокът е определен със заповед на министъра на околната среда и водите.

Регистрираните пунктове трябва да са оборудвани с хладно помещение за съхраняване на живите охлюви и с калибровъчно сито за пресяване на маломерните охлюви с диаметър на отворите 28 мм. Всички охлюви с размери по-малки от определените трябва незабавно да бъдат връщани в природата от отговорниците на пунктовете, посочени в заявлението за регистрация. Друго задължително условие е пунктовете да разполагат с подходящ амбалаж за съхраняване и транспорт на живите охлюви – дървени касети или плетени полиетиленови чували.

След приключване на кампанията по събиране на живи охлюви, но не по-късно от 5 юли, собствениците на пунктовете са длъжни да предоставят писмена справка в регионалната екоинспекция за изкупените и реализирани количества охлюви.

За неспазване на режимите и условията, определени в заповедта физическите лица се наказват с глоба от 100 до 1 000 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци се налагат имуществени санкции в размер от 200 до 5 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button