6152 се изселиха за година от Хасковско

Хасково

6152 са се изселили от Хасковска област през 2018 г., сочат данните на Националния статистически институт. Мъжете, напуснали региона са 2 830, а жените – 3 322.

Тези, които са се заселили в Хасковско през миналата година са 4 969 – 2 292 мъже и 2 677 жени. Механичният прираст е отрицателен – минус 1 183.

Само три от 11-те общини в региона имат положителен механичен прираст. Това са Маджарово (331), Симеоновград (213) и Стамболово (74). Във всички останали напусналите са повече от заселилите се. В Хасково например механичният прираст е минус 579.

Както Haskovo.info писа, естественият прираст в Хасковско също е отрицателен – новородените през годината са 1 836, а починалите са 3 771. Като цяло Хасковска област се е стопила с 3 135 души. Населението в региона е вече 228 141.

24 коментара

 • Важното е че сме в европата. Същата която е загрижена за дръгненето дупките на педалите но не и за доходите на хората . Хубаво ни е. Да сме слуги и на изтока и на запада . Слугата си е слуга за цял живот. И марсианци да дойдат на власт пак ще слугуваме.

  • Анонимен, седмо десетилетие България преживява хуманитарна катастрофа. Сигурно защото е единствената държава, управлявана от шестима съветски граждани: Васил Коларов, Георги Димитров, Вълко Червенков, Гриша Филипов, Андрей Луканов и Сергей Станишев….. На кой сме слугували и угаждали е от ясно по-ясно… Сега ЕС и САЩ се мъчат да ни изкарат от говната, но още 70 години ще трябват май.

   • Ес и сащ се опитвали да ни изкарат от говната. Златодобива кой го държи. А Мариците. Където стъпят европейци и американци населението бива ограбено. Пише – слуги и на ИЗТОКА и на ЗАПАДА. А ти четеш само едното. Курва гнусна си ти.

    • Анонимен, Що се пънеш да с’реш, като няма какво? ….Не си ти, когато си гладен!…. Хеле пък когато си и глупав, ситуацията става безнадеждна!…ЛАПАЙ И СЕ ПОТАПЯЙ бе червен педал.!!!!! Хаха ха

     • Положителният прираст от заселени в Симеоновград е от регистрирани емигранти, а в Стамболово от турци в Турция, придобили гражданство и посочили адрес там…. Зашо не казвате тещи подробности???

 • Пич, Мариците ги държи един бивш премиер и сие. Зачети се и ще видиш че това са офшорни фирми регистрирни в Щатите , но собствениците са любими наши управници от близкото минало и настояще. Както повечето „чуждестранни“ инвестиции. То завода ти за кабели уж е японски, ама разрови се да видиш кои са собствениците и ще разбереш че само името е японско. Където има корупция нормален инвеститор не стъпва. Така че виновни са корумпираните българи за цялата работа.

 • Търсите инвеститори глупаци
  Ние бяхме страна производител.. А сега търсим инвеститори да станем работна ръка..

  • Бяхме страна производител, ама машините и технологиите ни бяха съвеЦки-сиреч нископроизводителни и морално остарели… Стоката, която се произвеждаше беше неконкурентноспособна… Изнасяхме под себестойност само за СССР и СИВ… Така държавата стигна до пълен фалит, щото когато харчиш повече от спечеленото, винаги се стига до там… Предприятията се превърнаха в купища скраб с милиони задължения… Ей за това са нужни западни инвестиции…. Там са и високите технологии и конкурентоспособността и високата производителност на труда… Но хора като Ас и осакатени умствено анонимници едва ли ще вдянат за какво става въпрос.

   • ЕБАТИ И ТЪПАКА ДЕТО СИ. МАШИНИТЕ БИЛИ МОРАЛНО ОСТАРЕЛИ. МОЖЕ ЛИ МАШИНА ДА ИМА МОРАЛ. КАЗВА СЕ ТЕХНИЧЕСКИ ОСТАРЕЛИ. ПО ТОВА СЕ РАЗБИРА КОЛКО СИ ПРОСТ. И ТЕХНИЧЕСКИ ОСТАРЕЛИ СА ЗА СЕГАШНОТО ВРЕМЕ. ЗА ВРЕМЕТО СИ БЯХА ДОСТА ДОБРИ. СЕГА СИ СЛУГА НА ЗАПАДА ГОВНО , СЛЕД КАТО НЯМАШ НИЩО СОБСТВЕНО

    • Анонимен, Бахта и чугуна неграмотен.. И понятието – морално остаряла техника ли не си чувала ма гомнарке… Поне да си беше направил труда да го изпишеш в Гугъл……. Аман от нелепиците ви…
     Таваришч! Силата на слабите е в тяхната дребнава озлобеност. Това го доказвате с всяка ваша полюция……….А, вие дребните човеченца в безсилната си злоба и тъпота не можете да се примирите, че България е евроатлантическа и никога няма да бъде еврроазийска.
     Доставя ми удоволствие да ви дразня, вбесявам и изправям на задните ви, хилави, крачета…. Ха ха хаха
     Виж чукни там… Питай чичо Гугъл и после си признай тук пред всички, че от теб по-задръстен тъпак няма на света.. Хайде отивай сега да пасеш козите помияр и остави сложните неща на по-умните хора.. Не е това за празната ти чутора.. Ха ха ха ха

     • Техниката няма “ МОРАЛ “ Всеки който твърди това е тъпак. Не ползвай думи които не знаеш какво означават. По това се разбират простаците .И ти си такъв. “ МОРАЛ “ е етическа норма. Техниката няма етика. Ама какво ли ти обяснявам . То заради такива като тебе сме зле

     • Морал (от латинското име moralitas означава маниер, характер, правилното поведение) е разграничаването на намерения, решения и действия между такива, които са добри и правилни и такива, които са лоши и грешни. Моралът е съществена част от стандарти и принципи, извлечени от етичния кодекс от определена философия, религия или култура както и от това, че човек притежава универсален характер.[1] Моралът е синоним на „доброта“ и „правота“.

     • Анонимен… Динамиката в развитието на технологиите води до морално остаряване на оборудване, което физически е здраво и годно за употреба…..
      „Квант Сервиз“ ООД приема за рециклиране електронна техника, която е морално или физически остаряла,…..

      Снимка: Михаела Катеринска
      На изложението „Агра 2014“ в Пловдив големите производители и вносители изложиха най-новата земеделска техника. В новия програмен период за подпомагане за купуване на машини могат да кандидатстват и сдружения на фермери.

      Машинният парк в селското ни стопанство е физически и морално остарял, а темпът на обновление е изключително нисък…
      Тъпак…. Непоръбени селяк… Говнян цървул…… Чакам да напишеш публично, че си изключително тъп и прост… Ще ти го напомням…. И не се излагай вече, че стана за посмешище и на учениците в началното образование… Ха ха ха

     • Въоръжението на армията ни е
      Морално и технически остаряло, призна Каракачанов
      Автор: news.bg

     • Ти наистина си проЗ. Технически и физически може да се каже. Но не и морално. Морала е вид етика. Отношение към друг човек .Как да ти го обясня по просто говедо.

 • Авто
  9 Декември, 2016 07:1515 31423
  МОРАЛНО остарял пикап G-Klasse за $90 000
  mercedes-benz -g-klasse -g 300 cdi professional

 • Боци. Проста курво. Ако седиш в некой офис бегай на магистралата. Там ти е мястото каза:

  УНИВЕРСИТЕТСКИ РЕЧНИК – ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ
  Начало УНИВЕРСИТЕТСКИ РЕЧНИК – ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ Общ списък на понятия МОРАЛ

  Увод
  Общ списък на понятия

  image
  МОРАЛ

  Думата „морал“ произхожда от латинските думи mos, mores, които означават нрав, нрави. Още в самия този произход на думата е заложена известна двусмисленост. В най-честите всекидневни употреби с нея се обозначава съвкупността от повтарящите се фактически стереотипи и модели на поведение на хората от дадена общност. При такива употреби думата има описателен смисъл, като се предполага множественост и различие на нравите в различните общности. В по-строгата, теоретично осмислена нормативна употреба под морал се разбира система от социални норми, които хората от дадена общност приемат за обосновани и справедливи и затова следват по вътрешно убеждение. Тук се крие повече или по-малко изразената интуиция, че в крайна сметка има само един единствен морал.

  Науката за морала е етиката. Тя е един от най-старите традиционни дялове на философията и е възникнала още през античността. В наши дни се прави разграничение между три нива на етическото изследване – метаетика, нормативна етика и приложна етика. Метаетиката се занимава с общите характеристики на морала и моралното съзнание и с общите принципи, на които се основават моралните норми. Нормативната етика се занимава с изследване и обосноваване на конкретни морални норми и нормативни системи. Приложната етика, или по-правилно приложните етики (напр. медицинската етика, стопанската етика, бизнес-етиката, правната етика, медийната етика), се занимават с изследването и обосноваването на морални норми в отделни, относително ясно обособени сфери на човешка дейност със специфичните за тях отношения. От гледна точка на това разграничение анализът на природата на моралните норми, който се предлага тук, спада към областта на метаетиката.

  Моралът не е единствената система от социални норми. Съществуват още системи от правни и административни норми. По своята форма социалните норми са заповеди или забрани, с които се ограничава свободата на действие на индивидите. Това ограничаване се прави в името на предвидимостта и сигурността на отношенията между хората в дадена общност. Предвидимостта и сигурността на рамковите условия на действие са публични блага с висока стойност и поради това ограничаването на възможностите за действие на индивидите е приемливо за тях. Със средствата на морала тези блага могат да се осигурят само при условие, че моралните норми изразяват взаимни изисквания и важат в равна мяра за всички членове на общността. Ние спазваме тези изисквания до голяма степен, защото сме уверени, че и другите ще правят същото.

 • Боци. Единственото в което межеш да ме упрекнеш е ,че пренебрегнах морала за да пиша ,че си дива селска офисна курва попаднала с помощта на свирки в некой офис. Обаче морала го пренебрегнах понеже си много упорита курва. Еби му майката .Кой те изсра и как така учителката ти по български и литература те пусна на матурата.

 • Това курве – Боци, било мноооогооооо умно бе ! И много знае! А каква лексика, все едно четеш дядо Вазова и Ботева едновременно! Как хубаво ги реди за Европа-та, янките и азиатските изостаналяци ! Красота ! Вижда се европейското Му възпитание, личи отвсякъде. Явно е ГЕРБерсатки хуманоиди, защото ползва лексиката на Цвъчко. Дали си има самостоятелен асансьор, за да не се меши (миксира – по европейски) с такива загубеняци като Анонимния ? Хубаво би било, но надали, защото сигурно и той едва свърза двата края, но важното е че „мисли“ в крак с времето. Що се касае до моралното износване на техниката, то това е в преносен смисъл и иска да каже, че вече има по-нови поколение от този вид машини. Същото е и с мисленето на някои хора – морално остаряло. Защото англо-саксонската джендърска и фарисейска Европа поставя в центъра на ценностната си система не човека труженик, а кучета, котки, педали, травестити и др. хуманоидни създания, като Боци, за да отклони хората от най-наболелия въпрос – Как живеем ? Като нормални хора, или само вегетираме – като добитъка. Защото нормалните хора освен животинските потребности – борбата за физическо оцеляване, имат и други такива – културни, социални и т.н. Как джендърското общество създава предпоставки да ги упражняваме и как онова – застойното, по думите на Боци, ни ги създаваше ? Като си отговорите на този въпрос, ще разберете защо повече от половината младежи са полуграмотни и без всякаква обща култура, защо 30 % от студентите същи са полуграмотни и тогава ще схванете защо премиера ни е чел една единствена книга и намести да си мълчи, с хвали с този факта от биографията си.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.