Любопитно

Хасковският театър с „Пинокио“ на фестивала в Ямбол

Хасковският театър „Иван Димов“ ще бъде част от 21-вото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“, който ще се проведе от 15 до 19 април в Ямбол.

За голямата награда „Играещият човек“ ще се състезават постановки от 10 български театъра, сред които е и „Пинокио“. Режисьор е Леонард Капон, а в ролите са Петър Влайков и Димитър Атанасов – Шърата.

Международно жури от Русия, Хърватска и България ще оценява детските постановки. Домакините от кукления театър в Ямбол ще присъдят няколко специални награди, като едната от тях е за текста на пиесата „Странна Коледа“, написана от хасковския актьор и драматург Янко Митев.

В извънконкурсната програма зрителите могат да се насладят на спектакъла за възрастни „Цъфнали очи“, както и на гостуващите ДКТ Москва – „Снежната кралица“, ДКТ Скопие, Северна Македония – „Тоби“, ДКТ „Алба Юлия“, Румъния – „Малката Баба Яга“, КТ от Люлебургас, Турция – „Скалата“.

Театър

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button