Хасково

Награди за хасковски гимназисти от състезания в Златни пясъци и София

Александър Вутов от 8 „а“ клас на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ зае първо място в трети кръг на Национално състезание „Виртуално предприятие“ в София, организирано от Джуниър Ачийвмънт – България.

Ученикът от специалност „Кетъринг“ ще получи едногодишна стипендия от МОН за деца с изявени дарби. В рамките на състезанието учениците взеха участие в двудневен иновационен лагер „Социални иновации“. Гимназията по туризъм се представи с петима ученици от осми клас. Децата работиха в 14 отбора от по 7 състезатели от цялата страна, като в екипен дух представиха финален казус. Наталия Делчева и Селин Иляз от 8 „б“ клас, специалност „Организация на хотелиерството“, изработиха в първи кръг на надпреварата филм „Довиждане, училище“, в който представиха социалния проблем с големия брой закрити училища в страната. Във втори кръг децата отново трябваше да се справят с казус на социална тема. Отборът на Наталия стана втори в отборното класиране. За състезанието осмокласниците бяха подготвени от преподавателите си Радка Петева и Ралица Кисекчиева.

Награди

Зрелостници от „Александър Паскалев“ се представиха блестящо в още едно национално състазание в края на миналата седмица. Отборът аниматори на гимназията от 12 „б“ клас спечели специалната награда на публиката в Първото национално състезание за „Най-добър млад хотелиер“ и „Най-добър млад аниматор“, провело се в Златни пясъци. Организатори са Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство и БХРА.

Награди

Хотелиерите показаха професионализъм при посрещането на гости, представянето на хотелски услуги и креативност при решаване на казуси от практиката. Младите аниматори представиха атрактивни анимационни програми, създадоха емоционална атмосфера и направиха истинско шоу. Зрелостниците на гимназията по туризъм Иванка Георгиева, Анита Маврова, Айгюл Али и Емил Георгиев трябваше да демонстрират темата „Вечерна анимация“. Те представиха фолклорни ритми от Тракия. Много силно участие записа и състезателката в категорията „Най-добър млад хотелиер“ Симона Даскалова, която се конкурира с участници от 21 училища. Отборът на хасковската гимназия беше подготвен от учителите по професионална подготовка Живка Димитрова и Даниела Христонова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button