Хасково

Благотворителна изложба в съда събира средства за Дани

Красива благотворителна изложба на художниците от школа „Колорит“ с ръководител Веселина Делчева беше открита във фоайето на съдебната палата в Хасково. Средствата ще са за лечението на 13-годишния Дани, който страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен.

Изложбата беше открита в рамките на Деня на отворените врати по повод 140-годишнината от приемането на Търновската конституция и професионалния празник на българските юристи и съдебни служители. Председателят на окръжния съд Миглена Тянкова заяви, че вече са откупени първите картини. Тя получи букет от кмета Добри Беливанов. Председателят на районния съд Пламен Георгиев благодари на младите художници за красивата изложба, които пък подариха на съда картина.

Изложба

Малко по-рано председателиите за един ден на окръжния и районния съд – Десислава Чипилова и Александър Димитров от ПГТ „Александър Паскалев“ участваха в разпределение на дела. В сряда ще има симулативен процес с участието на гимназисти.

Изложба

Изложбата от 21 картини ще остане в съда до края на седмицата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button