КАТ с нова акция, проверяват и мотористите

Хасково

От утре до 24 април Пътна полиция ще извършва засилен контрол на шофьорите за употреба на алкохол, правоспособност и използването на обезопасителни средства, съобщават от МВР.

Специален акцент ще бъде поставен към водачите на мотоциклети. При тях ще се следи за правоспособност, използването на обезопасителни средства от самите водачи и спътниците им и правилното поставяне на регистрационни табели. Според изискванията, регистрационните табели на мотоциклетите се поставят само отзад, но така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера.

При проверките на другите моторни превозни средства специално внимание ще се обръща и на правилното използване на обезопасителни средства при превоз на децата.

Успоредно с това ще има и засилени проверки за спазването на скоростните режими.

5 коментара

  • Не мотористите, а велосипедистите трябва да се проверяват. 70% – 80% нямат нито фар и звънец отпред, нито стоп отзад. Да не говорим, че изобщо не спазват и/или не познават правилника!!! Правят си каквото си искат по улиците и алеите в парковете, да не говорим как безобразно пресичат на кръстовищата. Иначе непрекъснато крещят за „права“. Те само права май имат и никакви задължения.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...