Любопитно

Гергана Райжекова представи „Невидимият рок“ в Хасково

Гергана Райжекова представи тази вечер дебютната си книга „Невидимият рок“ в Хасково.

Това е научно изследване на алтернативната сцена в България, базирано основно на 70 интервюта. Подобен труд не е излизал в страната през последните поне 10 г. В 530 страници са проследени всички проблеми с родната алтернативна рок музика. Трудът е докторската дисертация на Гергана във факултета по журналистика. Досега тя е работила като музикален журналист имала е и свои банди.

Книга

Сред въпросите, които хасковлийката си поставя е защо не й се ходи на такива концерти. Проблемите, по нейните думи, са комплексни и всички носят своята отговорност. Трябва да се правят повече авторски песни, а да не се залага толкова на кавърите, клубовете също трябва да възпитават вкуса на публиката, а общините да канят и млади рок банди.

Книга

В книгата са изследвани и Дните на Хасково. Тук се канят на първо място естрадни изпълнители, поп-фолк певци и рокаджии, които могат да минат и към естрадата.

На премиерата на книгата се представиха талантите от школата по китара „Хала“ при Младежкия център с ръководител Николай Делчев.

Книга

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button