Скандал в хасковския ТЕЛК: жена влезе в ОАИЛ и пропусна датата за комисията

Хасково

Скандал се е разразил в хасковския ТЕЛК вчера. Венко Паунов разказа, че 80-годишната му майка Пауна е трябвало да се яви на комисия вчера в 10 часа, но преди това е била приета по спешност в ОАИЛ на хасковската болница и така е пропуснала комисията.

Паунов е отишъл в ТЕЛК, обяснил ситуацията на лекарите и им предложил да прегледат майка му в болницата, защото тя е зле и не може да отиде при тях. Те отказали и се разразил скандал.

ТЕЛК

Преди година възрастната жена получила инсулт и близките й подали документи за явяване пред ТЕЛК. След около 5 месеца чакане била насрочена датата. Но кръвоизлив в стомаха попречил на жената да се яви. По думите на афектирания Паунов лекарите в ТЕЛК му предложили да доведе майка си след като бъде изписана от болницата. Той обаче каза, че тя е възрастна, много е зле и няма сили да я води в ТЕЛК.

ТЕЛК

В крайна сметка днес председателят на комисията в ТЕЛК д-р Лиляна Михова каза, че вчера се опитали да обяснят на мъжа, че има липса на документи и това е причината за отказа им да прегледат майка му. От комисията настояват за скенер и консултация с невролог. Те допълниха, че рядко имат подобни случаи с болни хора, които не могат да се явят пред ТЕЛК. В такъв случай те са определили един петък в месеца за посещения на болните. От ТЕЛК се ангажираха, че ако до петък баба Пауна бъде консултирана от невролог, те да я посетят в кардиолгично отделение, където тя вече е преместена.

От кардиологично отделение обясниха, че жената е в стабилно състояние и няма проблем до петък да бъде консултирана от невролог и да бъде посетена от ТЕЛК.

13 коментара

 • Моята майка я носих на ръце , 100 кг човек отпуснат с инсулт който е неадекватен как се носи не ме питайте ! Тогава ми отговориха , че те по адреси не ходят 😡

 • ТЕЛК-а е само за мургавите гласоподаватели .Защо не кажете на колко хора орязахте процентите с новата наредба само и само да има за квартала отсреща

 • Паунов е бил на две водки и неадекватен,както през цялото му
  “ царуване „като шеф на полицията в Маджарово.Венка хубаво,че имаше зад гърба си областната щото и на оперативките ходеше пиян.

 • ТЕЛК не е ли на 20 метра от ОАИЛ , какво ще им струва на така наречените лекари -един да отиде да я види жената. Това са едни писари- търговци на смърт.

 • Ами като искате да сте инвалиди научете цигански най-накрая! И дайте някой лев…
  И от тия трябва да спипат някой и не 20, а 30 години да му дадат, защото си ги заслужават!!!

 • Искам да стана циганин с всички привилегии от всички институции. Къде да подам молба и в коя партия да се запиша ? Ще гласувам за всички, които ми платят, както на всичкото циганин. Ще кандидатствам и за ТЕЛК. Искам и социални, ще направя много сиганчета за детски. Обещавам да не работя!

 • Ше има асма, епилепция и холерия за сичкото сиган щом плаща на него… Пълен цирк за тези ТЕЛК-ове!

 • Всичкото черно е епилептик астматик ими шизофреник и задължително с ТЕЛК

 • А защо изобщо през ТЕЛК трябва да минават хора в нетрудоспособна възраст!?

 • Къде спи полицията, след като направиха толкова акции по телковете в страната, защо още не са проверили хасковския телк?

 • Съпругът ми почина от много тежка форма на рак , около 18 ч на 07.12.2012 г. В 14 часа , синът ми получи отказ от същия този ТЕЛК да дойдат да посетят болния – казали са му, да го доведем при тях!!! По линия на ТЕЛК не успяхме да получим нито лев!!! Държавата ни е „лоша мащеха“ за нас българите!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.